Zogen

Problemen bij het zogen zijn vooral een tekort of een teveel aan melk. Teefjes hebben dikwijls niet voldoende melk, zeker wanneer het een groot nest betreft. Het is dan de taak van de fokker om dit op te merken en de pups bij te voeren. Een ander probleem is de stuwing die optreedt bij een teveel aan melk. Ook dit kan gebeuren, zodat het voor pups moeilijk wordt om te drinken, omdat de teef pijn heeft en het drinken niet toelaat.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Urtica urens D30 een dosis zorgt dat de produktie weer op gang komt.
  • Wil men de produktie verminderen dan geeft men Urtica Urens D1 om de zes uur.
  • Calcium Carbonicum D6 geeft men wanneer de melk van slechte kwaliteit is. Driemaal daags.
  • Is de teef uitputting nabij dan kan China D6 om de twee uur uitkomst bieden.
  • Phytolacca D6 geeft men bij stuwing en doorschijnende melk.
  • Agnus Castus D6 geeft men wanneer de melkproduktie steeds minder wordt.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.