Zonnesteek

Zonnesteek wil zeggen warmtestuwing in het hoofd met allerlei gevaarlijke gevolgen. Dit treedt op na hevige warmte, waarbij de hond zijn eigen warmte niet kwijt kan. Een hond in een afgesloten auto in de zon is hier een bekend voorbeeld van! Enorme inspanning kan ook leiden tot een zonnesteek. Verschijnselen kunnen pas na uren optreden! De eerste symptomen zijn bewustzijnsverlies en een snelle pols. De tong kan blauw worden en de ogen kunnen gaan uitpuilen. De huid voelt droog en heet aan. Voorkom een zonnesteek door de hond niet te veel inspannende dingen te laten doen wanneer het erg warm is en sluit de hond zeker niet op in de auto in de brandende zon! Sommige rassen zijn gevoeliger voor problemen door een korte neus.

Wanneer welk medicijn geven?

  • Als de hond bij bewustzijn is geeft men Aconitum D6 om het half uur een dosis, maximaal 6 keer. Als hij beverig is geeft men Gelsemium D6 om het half uur.
  • Is de hond bewusteloos, dan kan Glonoinum D6 geven in het begin om het kwartier. Bij een bewusteloze hond kan men gewoon de druppels op het slijmvlies in de bek laten lopen.
  • Belladonna D6 kan men geven bij lichte verschijnselen.

Dosering

Potenties

De homeopatische geneesmiddelen worden aangegeven met een letter en een cijfer achter de naam van het geneesmiddel. De letter en het cijfer geven de verdunning aan en worden de potentie genoemd. Lagere potenties (D 3-6) hebben een minder snelle werking dan de hogere, maar zijn wel veiliger te gebruiken door mensen die niet zoveel ervaring hebben met homeopatie.

Dosering

Een dosering wil zeggen (tenzij anders aangegeven):
druppels: 5 - 10
tabletten: 1 - 2
korrels: 10 - 20

Hoe lang moet ik deze geneesmiddelen gebruiken??

Zo lang als de ziekte duurt en dan langzaam afbouwen.

Hoe vaak moet ik het geneesmiddel gebruiken?

Acute gevallen: afhankelijk van de toestand elk half uur of om het uur
chronisch: 1 a 2 x daags

Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.