Amerikaanse BulldogRasgroep

niet door de FCI erkende rassen

Amerikaanse Bulldog

Beschrijving

De Amerikaanse Bulldog komt voort uit de Bulldoggen die oorspronkelijk in Engeland leefden en werkten. Deze honden waren oorspronkelijk werk honden die vee bijeen dreven en de eigendommen van de baas beschermden. De kracht van dit ras, samen met de moed en houding jegens levend vee vergrootte de populariteit bij mensen die aan "bull baiting" deden. Toen deze sport in Engeland verboden werd verdween het originele type Bulldog en werd vervangen voor de kortere, minder atletische hond die we nu als Engelse Bulldog kennen. De originele Bulldog werd behouden door werkende immigranten die hun honden meebrachten nar het Zuiden van America. Kleine boeren en ranchers gebruikten deze allround werkhond voor veel taken. Na de Tweede Wereldoorlog stierf het ras bijna uit. Mr Johnson ging zich echter bezig houden met de wederopbouw van het ras. Samen met Mr Scott die overigens een heel ander type fokte. De huidige Amerikaanse Bulldoggen zijn niet meer goed uit elkaar te houden qua type omdat beide lijnen werden gekruist. De huidige hond is een werk hond die voor veel taken is in te zetten. Het is tevens een fijne en loyale hond binnen het gezin. Op 1 januari 1999 werd dit ras erkend door de Kennel Club in Engeland.

Activiteit

De Amerikaanse Bulldog heeft veel beweging nodig

Verschijning

 • Algemeen: De Amerikaanse Bulldog is een krachtige, atletisch gebouwde hond. De Amerikaanse Bulldog is sterk bespierd en heeft goed bone. Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is diep en matig breed met voldoende ruimte voor hart en longen. De ribben zijn goed gewelfd. De toplijn loopt iets op, vanaf de schouders naar de brede rug. De voorbenen zijn zwaar van bot en gespierd. De schouders zijn sterk en het schouderblad ligt goed schuin. De achterbenen zijn breed en bespierd. De hals is lang genoeg om te kunnen werken, maar kort genoeg om krachtig te zijn. De nek is goed bespierd en op het breedste punt bijna zo breed als het hoofd. De nek mag niet te kort en te dik zijn.
 • Kleur: Iedere kleur, kleur patroon of combinatie van kleuren is toegestaan. Niet toegestaan zijn: eenkleurig zwart, eenkleurig blauw en driekleur.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is groot en breed en straalt kracht uit. Van opzij gezien lopen schedel en snuit parallel aan elkaar en laat een duidelijke stop zien. De stop is erg diep en abrupt, en maakt bijna een rechte hoek met de snuit. Het voorhoofd, is ondanks de diepe stop eerder breed dan hoog. De schedel is groot, diep en breed tussen de oren. Vanaf de bovenkant toont de schedel vierkant. Er is een middelmatig diepe voorhoofdsgroef aanwezig. De spieren van de wangen zijn goed ontwikkeld. De snuit is breed en loopt ietsje toe naar de neus. De lengte van de snuit is gelijk aan 35 tot 45% van de lengte van het hoofd. De lippen zijn middelmatig dik en hangen net. De neus us groot met goed geopende neusgaten. Een donkere neus heeft de voorkeur. De ogen zijn middelmatig groot en staan goed uit elkaar. Alle oogkleuren zijn acceptabel maar bruin heeft de voorkeur. De oren zijn klein tot middelmatig groot, zijn hoog aangezet. De oren hangen, staan rechtop of zijn half rechtopstaand. De tanden mogen niet zichtbaar zijn wanneer de mond gesloten is. Bovenvoorbeet is niet toegestaan.
 • Staart: De staart is dik aan de basis en loopt toe naar de punt. De staart wordt laag aangezet. Een staart die gedragen wordt in de vorm van een "pomp zwengel" wordt geprefereerd. De staart mag nooit over de rug gedragen worden, noch mag de staart hoog gedragen worden als de hond in rust is.
 • Voeten: Voeten zijn rond, middelmatig groot met aaneengesloten tenen.
 • Beharing: Kort, dicht aaneenliggend en hard aanvoelend.
 • Schofthoogte: Reu: 57 - 70 cm, Teef: 52 - 65 cm

Aard

 • Zelfverzekerd
 • Behendig
 • Vriendelijk
 • Onverschrokken
 • Loyaal jegens familie
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.