Australische Silky TerrierRasgroep

Terriers

Australische Silky Terrier

Beschrijving

De Australische Silky Terrier is een echte "toy terrier". Rond de eeuwwisseling werd dit ras ontwikkeld in Australie uit kruisingen tussen de inheemse Australische Terriers en de geimporteerde Yorkshire Terriers. De goede eigenschappen van beide rassen worden in dit ras verenigd. Oorspronkelijk stond dit ras bekend als Syndey Silky Terrier, maar werd later omgedoopt in Australische Silky Terrier. Een werkelijke taak van dit ras is niet bekend. Ze zijn erg actief, alert en zijn tevens nieuwsgierig van aard. Silky Terriers houden van gezelschap en zijn tevens geschikt voor kinderen wanneer zij de hondjes met zachtheid behandelen. De Australische Silky Terrier zal zich goed aanpassen aan verschillende leefstijlen en is een sterk hondje. Helaas ziet men dit ras nog niet veel op Nederlandse Tentoonstellingen.

Activiteit

De Australische Silky Terrier is gek op spelletjes maar past zich ook aan wat minder beweging aan.

Verschijning

 • Algemeen: De Australische Silky Terrier is een kleine, laaggebouwde hond die iets langer in lichaam is dan hoog. De botten zijn fijn van structuur, maar van voldoende stevigte om werkkracht te doen vermoeden. Het lichaam is ongeveer een vijfde deel langer dan de hoogte van de hond. De ruglijn is recht. De borst is middelmatig breed en redelijk diep. De schouders hebben goede hoekingen en laten de voorbenen goed onder het lichaam staan. Voorbenen zijn sterk, recht en redelijk fijn van bone. De achterbenen zijn goed bespierd, maar zien er niet zwaar uit. De hals is middelmatig lang, en iets gebogen en loopt vloeiend over in de schouders.
 • Kleur: Blauw en tan. Het blauw mag zilver- of duifblauw zijn, het tan is diep en warm. Het blauw reikt van de basis van de schedel naar de staartpunt, naar de voorbenen tot de ellebogen, en halverwege de dijbenen. Op de staart is het blauw erg diep. Tan toont zich op de snuit en wangen, rond de ooraanzet, op de benen en de voeten.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is sterk, wig vormig en matig lang. De schedel is vlak, en niet te breed tussen de oren. De schedel is iets langer dan de snuit. Matige stop. De ogen zijn klein met alerte uitdrukking. De ogen zijn amandelvormig met zwarte randen en donker van kleur. De oren zijn klein, V-vormig, hoog aangezet en worden rechtopstaand gedragen. De neus is zwart, Sterke tanden met tanggebit.
 • Staart: De staart wordt ingekort, is hoog aangezet en wordt hoog gedragen.
 • Voeten: De voetjes steken recht vooruit, zijn klein, rond en compact. De voetzolen zijn sterk evenal de nagels die zwart van kleur zijn.
 • Beharing: Recht, glanzend, en zijdeachtig van structuur. Volwassen dieren hebben een vacht die langer is dan de contour van het lichaam. De beharing valt dan vol om het gehele lichaam heen, maar mag niet de vloer raken. De beharing is op de snuit en de oren duidelijk korter evenals op de voeten die niet verborgen mogen worden onder de beharing. De staart is goed behaard maar mag geen pluim of iets dergelijks vertonen.
 • Schofthoogte: Reu en Teef: 23 - 26 cm

Aard

 • Vrolijk
 • Onderzoekend
 • Dol op gezelschap
 • Alert
 • Vriendelijk
 • Zelfverzekerd
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.