BarbetRasgroep

Retrievers en waterhonden

Barbet

Beschrijving

Een zeer oud ras, waarschijnlijk afkomstig van Noord Afrika en meegebracht door de Moren in de 8° eeuw, ligt aan de oorspong van heel wat andere rassen : Epagneul, Pyrenees Berghond, Briard, ...en van het ras dat in de loop van de 18° eeuw voor zijn ondergang zal zorgen : de poedel. De leerling overtrof de meester ! Behoort tot de achtste groep Bijzonderheden: Zijn gekrulde vacht beschermt hem tegen koud en water. Zijn naam dankt hij aan zijn baardje ( =barbe in het Fr..) onderaan de kin.

Activiteit

De Barbet moet veel beweging hebben en verdraagt geen eenzaamheid, Hij kan heel gemakkelijk buitenleven indien een schuilplaats voorzien wordt. Bijzonder geschikt voor jacht op waterwild, hij is de geschikte compaan van de visser van alwie graag uren doorbrengt op of in het water. Maar als gezelschapshond moet hij zeker niet onderdoen. Door zijn lief en « troeteldier » voorkomen zijn de bazen geneigd alles toe te geven. Dit is een blunder van formaat : van bij het begin moeten de regels worden vastgelegd. ; zonder brutaliteit want daar gaat hij aan ten onder !

Verschijning

 • Algemeen: Gerond achterwerk, welving in de lenden, brede en hoogeplaatste borstkas, gewelfde ribben. De hals is kort en zwaar. De ledematen zwaar en gespierd.
 • Kleur: Zwart, grijs, donkerbruin, zandkleur, wit, effen of lichtjes gevlekt
 • Hoofd en schedel: De schedel is rond en breed, de neus kort en breed, de snuit vierkant. Zware en gepigmenteerde lippen. Het baardje moet lang en dik zijn. De neus is volledig bedekt met krulhaar..De ronde ogen schuilen achter het haar.De oren, laag gehecht, zijn lang, plat en behaard.
 • Staart: Lichtjes gedragen maar niet horizontaal Laag aangezet, gekruld op het einde - Matig lang.
 • Beharing: Een krullende, wollige vacht, die hem beschermt tegen kou en water.
 • Schofthoogte: Teef 55 cm. Reu 56 of 58 cm

Aard

 • Lief (zelfs voor poezen)
 • Trouw
 • Zachtaardig
 • Waakzaam, maar valt niet aan
 • Brutaal
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.