Berghond van de MaremmenRasgroep

Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden

Berghond van de Maremmen

Beschrijving

Dit imposante ras werd al heel lang geleden waargenomen bij de kuddes van herders in Italië. Deze hond werd speciaal als herdershond gefokt omdat de herders de voorkeur gaven aan een hond met een witte vacht, zodat hij in donker ook goed zichtbaar zou zijn. Door toen al een strenge selectie toe te passen en door te voeren, heeft men tot op de dag van vandaag de zuivere bloedlijnen kunnen waarborgen. Om de kudde te beschermen, deinst hij er niet voor terug om een gevecht aan te gaan met de wolven in die gebieden. Om de honden enigszins te beschermen tegen de aanvallen van wolven, dragen zij brede halsbanden waarop grote pennen zijn aangebracht.

Activiteit

De Berghond van de Maremmen heeft veel beweging nodig en is een ras voor het buitenleven. Zijn karakter is zeer meegaand, maar zodra het op bewaken aankomt, neemt hij zijn taak heel serieus.

Verschijning

 • Algemeen: Zijn bouw is sterk en stoer met een enorme kracht. Enerzijds ziet hij er lomp uit, maar anderzijds ook gracieus en voornaam. De hals is sterk en krachtig en heeft geen keelhuid. Rond de hals ligt een weelderige halskraag. De romp is langer dan zijn hoogte, de diepe, brede borst komt tot aan de ellebogen. De schouders liggen iets boven de ruglijn en de buik is heel licht opgetrokken. Het gespierde en brede kruis helt iets. Schouderblad en opperarm liggen goed vlak tegen zijn lichaam en de punten van de schouderbladen liggen ruim. De ellebogen liggen dicht tegen het lichaam. Het bot van het onderbeen is kaarsrecht. De achterhand heeft sterke, gespierde dijen en is zeer breed, de onderdijen hebben een lage sprong en sterk bot.
 • Kleur: Egaal wit, ivoorkleurig, bleek oranje of bleke citroenkleuren zijn toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is lang en zwaar, met rechte neusrug en zwarte neus. De snuit is opvallend vlak aan de voorkant. De zwarte lippen sluiten netjes tegen elkaar. Gebit: een voltallig gebit wat zuiver scharend is. Oren: V-vormig en klein, aan het uiteinde is de punt zeer smal. Als de hond iets waarneemt, draagt hij ze half rechtop. Ogen: De bruine ogen zijn niet groot, amandelvormig met zwarte oogleden. De stop is niet echt geaccentueerd, de schedel bovenop is breed en een achterhoofdsknobbel is bijna niet zichtbaar.
 • Staart: Laag ingeplant, in rust hangend en royaal behaard zonder franje. Is de hond alert, dan wordt de staart horizontaal gedragen met het puntje iets omhoog gebogen.
 • Voeten: De tenen aangesloten en bedekt met kort haar. Kattevoeten die bij de achterpoten iets ovaler zijn dan bij de voorpoten. Nagels en voetzolen met donker pigment.
 • Beharing: Een hard aanvoelende, weelderige beharing die wel 8 centimeter lang kan worden, met een lichte golf. Korte beharing op de schedel, de oren en de snuit en tevens aan de voorkant van de poten. Aan de achterzijde hebben de poten franje. De ondervacht is er alleen 's winters en is dan heel dik.
 • Schofthoogte: Reuen 65-73 cm. Teven 60-68 cm.

Aard

 • Oplettend
 • Moedig
 • Onverschrokken
 • Waaks
 • Intelligent
 • Gewillig
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.