Bichon FriséRasgroep

Gezelschapshonden

Bichon Frisé

Beschrijving

De Bichon Frisé is, zoals zijn naam al doet vermoeden, een hondje uit de Bichon-groep. Dus heeft hij het daarbij passende charmante karakter. Hij hecht zich zeer aan de baas. Hij is meegaand, beweeglijk, intelligent en gevoelig. Bichons zijn van nature sociale honden die het best gedijen in gezinnen. Zij gaan heel goed samen met kinderen en andere huisdieren en zijn er dol op om mee uit te gaan en spelen graag en veel. De opvoeding van een Bichon gaat doorgaans probleemloos. Deze hondjes zijn zeer slim en hebben snel door wat er van hen verwacht wordt. De schouderhoofte mag niet hoger zijn dan 30 cm, het gewicht is ongeveer 4 kg. Het is een langharig wit hondje. Hij draagt het hoofd hoog en trots. De donkere ogen zijn levendig, vol uitdrukking en rond. Het oor hangt en is begroeid met gekruld haar. De houding is levendig en vrolijk en de gang vlug en gemakkelijk. De staart draagt hij omhoog, sierlijk gebogen, zodanig dat de pluim op de rug valt. Hij heeft een fijne, zijdeachtige vacht, losjes spiraalvormig vallend. Altijd zuiver wit. Deze vacht heeft heel veel verzorging nodig. Hij moet vaak uitgekamd worden en regelmatig worden bijgeknipt aangezien deze vacht anders te lang wordt. Net als andere honden met een bewerkelijke vacht wordt ook de Bichon Frisé in een bepaald toilet geknipt. Om de vacht wit te houden is het aan te bevelen de hond regelmatig te wassen met een speciale hondenshampoo. Controleer geregeld of de haren rond de ogen deze niet irriteren, en druppel de ogen regelmatig om traanstrepen te voorkomen. Knip het teveel aan haar tussen de voetzolen weg en houdt de gehoorgang vrij van losse haren en vuil. De Bichon Frisé is een Frans-Belgisch ras. Hij dankt zijn naam aan de spiraalvormige vacht. Hij lijkt iets op de Dwergpoedel en de Maltezer, waarmee hij met een klein beetje slag Barbet verwant is. Onder de naam Bichon a Poil Frisé is hij fokzuiver geworden. In Nederland werden de eerste hondjes omstreeks 1979 geimporteerd.

Activiteit

Zij zijn er dol op om mee uit te gaan en spelen graag en veel.

Verschijning

 • Algemeen: De Bichon a poil Frisé is een speelse en vrolijke hond. Hij draagt het hoofd hoog en trots. De houding is levendig en vrolijk en de gang vlug en gemakkelijk.Het lichaam heeft een diepe en tamelijk brede borst. De ribben zijn rond. Buik licht opgetrokken. Tamelijk korte benen met licht bot. Vrij lange hals.
 • Kleur: Wit.
 • Hoofd en schedel: Brede schedel. De snuit is korter dan de schedel. Het hoofd is goed in harmonie met het lichaam van de hond. De snuit is niet dik of zwaar. Platte wangen en niet te sterk gespierd. Geringe stop met juist zichtbare groef tussen de ogen. Ronde, zwarte, zachte neus. De donkere ogen zijn levendig, vol uitdrukking en rond. Het oor hangt en is begroeid met gekruld haar. Schaargebit.
 • Staart: De staart draagt hij omhoog, sierlijk gebogen, zodanig dat de pluim op de rug valt.
 • Voeten: Sterke, kleine en ronde voetjes. Bij voorkeur zwarte nagels.
 • Hij heeft een fijne, zijdeachtige vacht, losjes spiraalvormig vallend. Altijd zuiver wit. Deze vacht heeft heel veel verzorging nodig.Beharing: 7-12 cm lang, fijn, wollig, gekruld (spiraalvormige krullen; noch plat, noch gekoord). De Bichon verhaart niet.
 • Schofthoogte: Reu en Teef: 30 cm. Het gewicht is ongeveer 4 kg

Aard

 • Charmant
 • Vrolijk
 • Aanhankelijk
 • Meegaand
 • Beweeglijk
 • Intelligent
 • Gevoelig
 • Sociaal
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.