Biewer Yorkshire terrier á la pom-pon.Rasgroep

Terriers

Biewer Yorkshire terrier á la pom-pon.

Beschrijving

De Biewer is verwant aan de York of liever gezegd een afgeleide daarvan.De Yorkshire Terriër is in de tweede helft van de 19e eeuw in Leeds ontstaan. Het is niet precies duidelijk hoe dit ras ontstaan is. Haast wel zeker is dat de Clydesdale Terriër (Paisley Terriër) een van de voorvaders is. Deze Terriër, die niet meer bestaat, leek op de Sky Terriër met kleuren die veel overeenkomen met de kleuren van de Yorkshire Terriër .Waarschijnlijk voert dit ras ook bloed van onder meer de Sky Terriër, de Manchester Terriër, de Brokenhaired Schotch Terriër, de Maltezer en de Dandie Dinmont Terriër. Door menigeen wordt aangenomen dat de Maltezer verantwoordelijk is voor de lange zijdenachtige vacht maar dat wordt door andere weer in twijfel getrokken daar de Brokenhaired Schotch Terriër de voorvader is van menig langharig Engels ras. Oorspronkelijk deed dit ras dienst als rattenvanger. Overigens was deYorkshire Terriër vroeger groter en zwaarder dan nu. Als eerste echte stamvader van de hedendaagse Yorkshire Terriër wordt gezien de in 1865 geboren "Huddersfield Ben" Tegen het einde van de 19e eeuw maakte men van de Yorkshire Terriër door strenge selecties tijdens de fok een zuiver dwergras. De vacht heeft veel verzorging nodig, zeker wanneer u dit ras wilt gaan uitbrengen op hondenshows. De raszuivere Biewer Yorkshire á la pom-pon in nederland stammen allemaal af van de orginele Duitse Friedheck(de Hr. en Mevr. Biewer) lijnen.

Activiteit

De Biewer kan enorm goed bewegen, maar past zich ook gemakkelijk aan wat minder beweging aan.

Verschijning

Idem als de York alleen met het verschil qua kleur. De kleur is wit, staalblauw en tan (goudkleurig). De kleur van de Biewer Yorkshire'terrier á la pom-pon is goud-(staal)blauw-wit, waarbij het goud alleen op de kop symetrisch zichtbaar mag zijn, de onderbuik en de poten moeten wit zijn, en om de nek moet een witte kraag zichtbaar zijn.
 • Algemeen: De Biewer Yorkshire Terrier a la Pom-pon is een compact hondje, fraai van vorm en met fiere houding. Het lichaam moet er goed geproportioneerd en krachtig uitzien, ondanks zijn kleine formaat. Het lichaam is kort. De rug is recht en sterk. De benen zijn volkomen recht met stevig bot.

  Aard

  • Moedig
  • Schrander
  • Sportief
  • Levendig
  • Aanhankelijk
  • Kan goed omgaan met andere (huis)dieren
  • Waaks
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.