BolognezerRasgroep

Gezelschapshonden

Bolognezer

Beschrijving

De Bolognezer is ook een hondje uit de Bichon-groep. Hij is intelligent en trouw aan zijn familie (gezin). Hij is vrolijk en speels (vermaakt zichzelf met een knuffelbeest of iets dergelijks) en is waakzaam. De Bolognezer kan met de meeste honden overweg behalve met sommige Terriersoorten, daar deze nogal fel kunnen zijn. Hij gaat goed om met andere huisdieren en met kinderen. Hij stelt erg veel aandacht op prijs en somige van hen kunnen moeilijk alleen thuis worden gelaten. Ten opzichte van vreemden neemt de Bolognezer een afwachtende houding aan. De vacht is altijd wit, lang, zeer dicht wat uitstaand vlokkig en in lokken liggend. De verzorging van een Bolognezer is intensief. Iedere dag dient de snel klittende vacht uitgekamd te worden. Vooral de buik, achter de oren en tussen de poten. Daarnaast zal de Bolognezer regelmatig in bad moeten om hem stralend wit te houden. De gehoorgang moet vrij worden gehouden van los haar en vuil. Het teveel aan haar tussen de voetzolen wordt weggeknipt als dat nodig is. Er komt wel bruine uitvloeing van de ogen voor, dit is géén Entropion (naar binnen groeien van de oogharen) maar een kwestie van vachtharen die bij sommigen wat fijn en springerig zijn en dan terugkrullen in het oog. De behandeling is de bruine haren afknippen en bijhouden. De bruine vlekken kan men schoonmaken door gebruik van traansmeer-remover en daarna droogwrijven. De opvoeding verloopt over het algemeen probleemloos. Het zijn hondjes die gemakkelijk leren, en daarnaast graag iets voor de baas doen. De schouderhoogte ligt ongeveer tussen de 25 en 30 cm en het gewicht tussen de 2,5 en 4 kg. Hij heeft zwart pigment. Hij draagt de staart in een mooie boog over de rug. De bouw is zg. vierkant (d.w.z. lengte en hoogte evenredig). De Bolognezer is tevreden met een gemiddelde lichaamsbeweging, maar ook deinst hij niet terug voor een urenlange wandeling.

Activiteit

Hij is vrolijk en speels (vermaakt zichzelf met een knuffelbeest of iets dergelijks) en is waakzaam. Hij stelt erg veel aandacht op prijs en somige van hen kunnen moeilijk alleen thuis worden gelaten. De Bolognezer is tevreden met een gemiddelde lichaamsbeweging, maar ook deinst hij niet terug voor een urenlange wandeling.

Verschijning

 • Algemeen: De Bolognezer heeft een kort en laag gesteld lichaam. De bouw is zg. vierkant (d.w.z. lengte en hoogte evenredig). De rug is recht en sterk. De borst is qua breedte en diepte goed ontwikkeld. Gewelfde ribben. De benen zijn kort en recht. De hals is lang.
 • Kleur: Zuiver wit, waarbij enige lichtgele aftekeningen zijn toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Licht gewelfde en tamelijk lange schedel en relatief korte en krachtige neus. De schedel lijkt breder door de orenaanzet. Duidelijke stop. Zwarte neus. De ogen zijn rond en groot. De oren zijn hoog aangezet, worden half opgericht gedragen en zijn rijk behaard. Schaargebit. Hij heeft zwart pigment.
 • Staart: Hij draagt de staart in een mooie boog over de rug.
 • Voeten: Rond en bedekt met fijn haar.
 • Beharing: De vacht is altijd wit, lang, zeer dicht wat uitstaand vlokkig en in lokken liggend. De vacht mag niet wollig worden en vormt bij voorkeur plokken of golven. Op de snuit is de beharing korter. Het haar moet het gehele lichaam gelijkmatig bedekken.
 • Schofthoogte: ligt ongeveer tussen de 25 en 30 cm en het gewicht tussen de 2,5 en 4 kg.

Aard

 • Intelligent
 • Trouw
 • Vrolijk
 • Terughoudend naar vreemden
 • Speels
 • Waakzaam
 • Vraagt veel aandacht
 • Gemakkelijk te trainen
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.