Bordeaux DogRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Bordeaux Dog

Beschrijving

Zeer oud en geducht ras. De Bordeaux Dog zou afstammen van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagershonden van Bordeaux en omstreken genoemd en werden in het zuiden van Frankrijk gebruikt voor het vechten met beren, wolven en ezels. In 1888 werd het ras om meer schofthoogte te krijgen gekruist met de Mastiff. Soms worden Bordeaux Doggen geboren met een zwart masker die eigenlijk een terugslag zijn naar de Mastiff.

Activiteit

De Bordeaux Dog heeft flinke beweging nodig, maar tegenwoordig zijn sommige Bordeaux Doggen helaas niet dusdanig sound gebouwd dat zij veel beweging aankunnen. Let bij de aanschaf van een puppy op het bot en de achterhand. Een stevige achterhand is erg belangrijk bij dit ras!

Verschijning

 • Algemeen: De Bordeaux Dog is zeker geen reus, maar meer een kolos, zwaar en met veel massa. Het dier hoort er harmonisch uit te zien, zeer gespierd en redelijk laag op de benen. Het lichaam is zwaar, matig lang met zeer diepe en brede borst. Sterk gewelfde ribben. Schouders steken uit en zijn rond. Rug is breed en sterk. Benen tamelijk kort met zeer zwaar bone. Hals van enorme omvang en erg sterk.
 • Kleur: Mahoniehoutkleurig, zuiver wildkleurig, warm goudgeel, gestroomd. Niet te grote witte borstvlek toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Groot in omvang. Enorm groot en zwaar, schedelomtrek groter of gelijk aan de schofthoogte van de hond. Snuit kort en vierkant met lichte huidplooien. Krachtige kaken, waarbij de onderkaak minstens 1 cm langer is dan de bovenkaak. Diepe stop. Goed ontwikkelde wangen, bedekt met spieren. Grote ovale ogen. Oren zijn klein en hangen. Ondervoorbijter.
 • Staart: Dik bij het begin, niet lager reikend dan de sprong. Laag aangezet.
 • Voeten: Groot en kort.
 • Beharing: Fijn, kort en zijdeachtig.
 • Schofthoogte: Reu: 60 - 66 cm, Teef: 58 - 66 cm. Grootte in verhouding tot de omvang van het hoofd.

Aard

 • Kalm
 • Aanhankelijk
 • Lief voor kinderen
 • Goede waakhond
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.