Bracco ItalianoRasgroep

Voorstaande honden

Bracco Italiano

Beschrijving

Dit ras - dat al heel ver terug zijn geschiedenis heeft in Italie - werd gebruikt voor de jacht op vogels (fazant, patrijs, houtsnip). Het ras heeft zich al eeuwen kunnen ontwikkelen, van de jacht met netten, naar de jacht met geweren. Fresco's van de 14e eeuw geven aan dat de Bracco Italiano al heel lang voorkomt. Dit ras heeft een heel specifieke gang bij het jagen! De hond zal in een verlengde en snelle draf lopen, met geheven hoofd en de neus zo hoog dat deze hoger is dan de toplijn van de hond. Het is een plezierige hond die nog niet zo erg veel voorkomt in Nederland.

Activiteit

De Bracco Italiano is en blijft een werkhond. U dient hem voldoende gelegenheid te geven om zijn energie kwijt te raken. Het liefste heeft de hond een taak te verrichten.

Verschijning

 • Algemeen: Bracco Italiano is sterk en harmonieus gebouwd. De honden die het meest geliefd zijn laten een fraaie belijning zien, gecombineerd met goed ontwikkelde spieren en het markante, rasspecifieke hoofd dat mooi gesneden moet zijn. Het lichaam is even lang als het dier hoog is, of eventueel ietsje langer. De borst is breed, diep en goed tot de ellebogen met goed ontwikkelde ribben. De buik is bijna recht en loopt achter de ribbenkast ietsje op. De lendenen zijn breed en goed gespierd. De voorbenen zijn recht, sterk en goed gespierd. De hals is krachtig en is niet langer dan 2/3 van de lengte van het hoofd. Er is een dubbele keelhuid aanwezig.
 • Kleur: Wit, wit met aftekeningen varierend in grootte in een oranje of meer amberkleur, wit met kastanjekleurige aftekeningen, wit met vaaloranje. Een symmetrisch masker wordt geprefereerd, maar afwezigheid van een masker wordt toegelaten.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd verhoudt zich als 4 tot 10 ten opzichte van de schofthoogte. Het midden van het hoofd is precies op het punt waar een denkbeeldige lijn door de binnenste ooghoeken loopt. Vanaf de bovenzijde gezien vormt het hoofd een verlengde ellips. De breedte van de schedel mag niet meer bedragen dan de helft van de hoofdlengte. De stop is niet erg duidelijk aangegeven. De voorhoofdsgroef is zichtbaar. De snuit is recht of iets gewelfd. De lengte van de snuit bedraagt de helft van de lengte van het hoofd. De neus is volumineus en groot met goed geopende neusgaten. De kleur van de neus is bruin of lichter, afhankelijk van de vachtkleur. De lippen zijn goed ontwikkeld en omhullen de kaak. Van voren gezien hangen de lippen iets over de onderkaak. De ogen hebben een zachte uitdrukking. De ogen zijn redelijk groot, met ovaalvormige oogleden. De kleur van de ogen is donker, maar mag lichter zijn naar mate de vachtkleur lichter is. De oren zijn goed ontwikkeld. De oren reiken totaan de punt van de neus. De breedte van de oren is minimaal half tot net zo breed als de lengte. De punten zijn iets gerond.
 • Staart: Dik aan de basis, recht en iets toelopend naar de punt. De staart is bedekt met kort haar. Als de hond in actie is zal de staart horizontaal worden gedragen. Vanaf de staartpunt zal de staart op 15-25 cm worden ingekort.
 • Voeten: De voeten zijn sterk, licht ovaal van vorm en goed gebogen. De tenen gesloten met sterke nagels die goed gebogen tegen de grond staan. Nagelkleur is wit, geel of bruin afhankelijk van de beharingskleur.
 • Beharing: Kort, dicht en glanzend. Korter en fijner op het hoofd, de oren, voorzijde van de benen en voeten.
 • Schofthoogte: Reu: 58 - 67 cm, Teef: 55 - 62 cm. Gewicht tussen 25 en 40 kg, afhankelijk van schofthoogte.

Aard

 • Sterk
 • Geschikt voor alle typen jacht
 • Betrouwbaar
 • Begrijpend
 • Gemakkelijk te trainen
 • Zachtaardig
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.