BroholmerRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Broholmer

Beschrijving

De Broholmer heeft zijn oorsprong in Denemarken. Het is een exclusief ras. Op dit moment zijn er nog maar zes in Nederland waarvan de oudste 4,5 jaar oud is. Tot voor kort mocht het ras nog niet worden uitgevoerd. Was in 1974 bijna uitgestorven maar inmiddels zijn er zo'n 600 exemplaren waarvan 95% in Denemarken. De verzorging van de Broholmer is bijzonder veeleisend. Heeft veel aandacht van de eigenaar nodig. Is erg op "eigen" mensen gericht. Moet intensief begeleid worden. De opvoeding dient consequent te zijn, maar zeer vriendelijk. De opvoeding kost veel tijd aangezien de Broholmer zo laat volwassen wordt. Niet té jong té veel van verwachten. Ze leren wel makkelijk en wat zij eenmaal geleerd hebben vergeten ze nooit meer. De Borholmer of Deense Mastiff wordt internationaal erkend vanaf 1 januari 1998 en vanaf die datum pas kunnen Broholmers buiten Denemarken verkocht en gefokt worden. Maximaal 10% van de nestjes kan worden geexporteerd naar het buitenland, om zo de toekomst van het ras binnen Denemarken te garanderen.

Activiteit

Tot een leeftijd van anderhalf jaar niet te veel i.v.m enorme groei. Aangeraden wordt dit tot 7 maanden op te bouwen met 5min. Per Wandeling per levensmaand. D.w.z. hond van 3 maanden maximaal 15 minuten per wandeling. Ná 7 maanden niet langer dan anderhalf uur (gewoon wandelen en niet naast de fiets) en pas na anderhalf jaar volledig belasten. In verband met explosieve groei niet belasten door met frisbees en balletjes te laten spelen.

Verschijning

 • Algemeen: Grote zware mastiffachtige honden. Verschil tussen reuen en teven is erg duidelijk. Het karakteristieke van de Broholmer is zijn brede en sterke voorborst. Het hoofd wordt normaal niet hoog gedragen, maar enigszins laag. De hals is sterk en zwaar, licht gebogen. De rug is lang met iets aflopende croupe. De voorbenen zijn sterk en krachtig, de bovenbenen bespierd. Van voren gezien zijn de benen recht. De achterbenen zijn goed gehoekt en bespierd.
 • Kleur: Goud met een donker masker, of zwart, met witte aftekening op de borst, voeten en evt. staartpunt.
 • Hoofd en schedel: Relatief breed en groot, het voorhoofd is hoger dan de neus, maar loopt parallel. Voorhoofd is erg breed en sterk, neus is kort en dik met afhangende lippen. De bovenkaak heeft dezelde lengte als de onderkaak. De spieren van de kaak zijn sterk ontwikkeld, de keelhuid vol en veel. Kleine oren, vrij hoog geplaatst. De ogen zijn rond, niet te groot met een slimme uitdrukking. De kleur van de ogen varieert van donker bruin tot donker amber.
 • Staart: De staart is breed aan de aanzet. De beharing op de staart mag niet sterker zijn aan de onderzijde dan aan de bovenzijde.
 • Voeten: Krachtig met gesloten tenen.
 • Beharing: Stokharig, dicht tegen het lichaam aangelegen.
 • Schofthoogte: reuen minimaal 75 cm / teven minimaal 70 cm. Het gewicht varieert tussen 55 en 75 kilo

Aard

 • Vriendelijk
 • Vrolijk
 • Iets gereserveerd naar vreemden
 • Bijzonder laat volwassen ( ong. bij 3 tot 4 jaar )
 • Kalm
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.