Ca de BouRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Ca de Bou

Beschrijving

Dit ras werd vroeger Perro de Presa Mallorquin genoemd en is sinds enige tijd bekend onder de naam Perro Dogo Mallorquin. De laatst bekende herziene rasstandaard dateert van 11 december 1996.
Reeds in het jaar 1230 nam de Engelse Koning Jacobus de eerste er een mee uit de Balearen (eilandengroep waartoe ook Mallorca behoort). De eerste officiele tentoonstelling in Spanje, waar Ca de Bou's waren in geschreven was in 1928.
Het is een forse middelgrote hond met een uitstraling van enorme kracht. Hij heeft een typisch dogachtig aanhankelijk karakter. Dol op knuffelen en spelen. Het is verbazend dat deze zeer vriendelijke hond ineens een geduchte tegenstander blijkt, als hij denkt dat zijn baas, huis of gezin in gevaar is.
Tegen andere dieren waar zij mee opgroeien zijn ze tolerant.
Met kinderen zijn ze lief en geduldig.
Vreemde honden worden meestal door de Ca de Bou niet gewaardeerd en men moet daar goed mee oppassen. Want vechten is nog wel enigzins aanwezig in zijn erfmassa. Daarom is een goede socialisatie heel belangrijk.
Gewenste visite wordt echter vriendelijk begroet, al zal de hond wel in de gaten houden of alles goed gaat.

Verschijning

 • Hoofd:
  Opvallend groot, vierkant, met zeer gespierde wangen en kaken. Vlakke schedel zonder waarneembaar achterhoofdsknobbel zeer duidelijk aangegeven stop, brede en krachtige voorsnuit, die iets korter is dan de schedel. Dikke, zwart gepigmenteerde lippen, die het gebit goed bedekken, en een zwarte neusspiegel.De kop van de reu is altijd een stuk groter dan de kop van de teef.
 • Ogen:
  Groot en ovaal, iets prominent. Ze zijn ver uit elkaar geplaatst, donker en hebben een zelfstandige uitdrukking.
 • Oren:
  Hoog aangezet, ver uit elkaar geplaatst klein en dun.
 • Gebit:
  Mag een onderbeet hebben tot 1 cm.
 • Hals:
  Vrij lang, dik en gespierd.
 • Lichaam:
  Compact, met een ruime, brede, diepe en vrij lange borstkas. Zeer goed gewelfde ribben, breed front. Tamelijk korte licht gewelfde ruglijn met brede en goed gespierde lendenen en brede croupe.
 • Ledematen:
  Zeer krachtige botten, matige hoekingen voor en achter, goed gespierde ledematen. Rechte voorbenen met een goede breedte ertussen, rechte en evenwijdige voor en achterbenen, lage en krachtige sprongen.
 • Voeten:
  Gesloten en gewelfd, met sterke voetzolen.
 • Staart:
  Laag aangezet, grof. Moet tot aan de punt van de sprong reiken. Wordt in rust gedragen, in actie ter hoogte van de ruglijn en sabelvorming. De staart werd vaak gecoupeerd.
 • Vacht:
  Kort en hard.
 • Kleur:
  Zandkleurig, zwart , rood, eenkleurig of gestroomd (bij gestroomde honden is de combinatie donker met zandkleur gewenst). Witte vlekken mogen op borst en voorpoten tot een max. van 30%. Een zwart masker is ook toegestaan.
 • Schofthoogte:
  Reu 55 - 58 cm. Teef 52 – 55 cm
 • Gewicht:
  Reu 35 – 38 kg. Teef 30 – 34 kg.
 • Aard

  De Ca de Bou is een rustige huis hond, leert erg snel maar is geen allemans vriend. De Ca de Bou vertoont toch enigszins terughoudendheid naar mensen die hij niet kent.

  Het is een goede waakhond die huis en gezin te alle tijden zal beschermen als dit nodig is.

  De reuen van het ras zijn vrij dominant maar met een goede opvoeding prima te hanteren.

  De Teven van het ras zijn minder dominant maar zijn niet minder indrukwekkend.

  De Ca de Bou heeft niet veel beweging nodig, het spelen met andere honden en met de leden van het gezin is voor de Ca de Bou meestal al genoeg. Ondanks ze er vrij log uit zien zijn ze super wendbaar en lopen ze met een sprintje menig hondenras eruit.

  De Ca de Bou is wel erg aan zijn plaatst en omgeving gehecht dit merk je bij voorbeeld als hij meegaat op visite en je laat hem in een nieuwe omgeving uit. Ze zullen er wel plassen maar poepen wordt meestal opgehouden tot dat ze thuis zijn. Het ras blaft weinig en is niet gevoelig voor temperatuur veranderingen.

  Verdere informatie kunt u vinden op de site van de FCI www.fci.be

  Nieuwsbrief Doggy.net

  De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

  Schrijf je in
  Over Doggy.net

  Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.