Chinese NaakthondRasgroep

Gezelschapshonden

Chinese Naakthond

Beschrijving

De Chinese Naakthond heeft twee variaties. De ene soort is haarloos op het lichaam, met wat haar op het hoofd, aan de oren, aan de punt van de staart en aan de voeten. De naakte huid voelt zacht aan. De andere soort is de "Powder Puff"; deze honden hebben een ondervacht en een sluierachtige bovenvacht van een zijdeachtige structuur. Alle kleuren zijn toegestaan. Deze beide soorten kunnen in één nest geboren worden. Het zijn opgewekte, slimme en speelse honden. Wat terughoudend tegenover vreemden. De opvoeding is door zijn slimheid niet moeilijk, hij heeft al snel door wat er van hem verlangd wordt. Met kinderen gaat hij redelijk goed om, mits de kinderen de hond in zijn waarde laten. Met andere huisdieren is hij probleemloos samen te houden. De naakte huid moet goed verzorgd worden en af en toegewassen worden met een spons en zachte shampoo. Na het baden insmeren met een uiercreme om de huid soepeler te maken. De honden zijn gevoelig voor zonlicht; aangeraden wordt ze er niet al te lang aan bloot te stellenen een goede zonnebrandcreme te gebruiken. De Powder Puff moet zo nu en dan geborsteld worden en mag wat vaker in bad. Het haar op het gezicht wordt in een punt naar beneden geschoren, wat het dier zijn typische uiterlijk geeft. De reuen zijn iets groter dan de teven, de schouderhoogte is tussen de 23 en 33 cm. De Chinese Naakthond past zich qua beweging aan het gezin aan.

Activiteit

De Chinese Naakthond past zich qua beweging aan het gezin aan en is dol op spelletjes.

Verschijning

 • Algemeen: De Chinese Naakthond is een kleine, actieve en sierlijke hond. Het bot is tamelijk licht. Het lichaam is niet te lang, met middelmatig brede, diepe borst en goed gewelfde ribben. De benen zijn lang en van licht bone. Tamelijk lange hals.
 • Kleur: Alle kleuren zijn toegestaan. De huid moet glad en zacht zijn en warm aanvoelen.
 • Hoofd en schedel: Lange schedel, matig breed en gewelfd. De snuit is middelmatig lang en loopt iets toe. De stop is licht aangegeven. De wangen zijn mager. De ogen zijn donker. De oren zijn laag aangezet, groot, spits en rechtop staand. Vaak mist het ras de valse kiezen.
 • Staart: Lang en recht, omhoog gedragen of gebogen over de rug, nooit gekruld. Een grote pluim op het onderste deel van de staart. Volle pluim wordt geprefereerd.
 • Voeten: Hazevoeten met matig lange nagels. Geen haar voorbij het eerste gewricht vanaf de grond gezien.
 • Beharing: Geen, behalve een kuif op het hoofd en tamelijk lang haar aan de staartpunt en de voeten. Overigens komt vaak een volledig behaarde hond voor in nesten, die dan een "poederdonsje" wordt genoemd. De huid is glad.
 • De reuen zijn iets groter dan de teven, de schofthoogte is tussen de 23 en 33 cm.

Aard

 • Slim
 • Opgewekt
 • Speels
 • Intelligent
 • Terughouden naar vreemden
 • Makkelijk te trainen
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.