Cimarron UruguayoRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Cimarron Uruguayo

Beschrijving

De Cimarron Urugyao is heden ten dage 2010 een unieke verschijning in Nederland en zelfs in Europa. Het ras is ongeveer 700 jaar oud en kent in het land van herkomst, Urugyao en omringende landen een grote populatie. De roots van dit ras ligt voor een deel in Europa, met name Spanje en Portugal. Door de fysieke afscheiding tussen Zuid Amerika en Europa is er een uniek ras ontstaan met specifieke kenmerken. Ze zijn FCI erkend en vallen onder rasgroep 2. Daar is weleens discussie over geweest omdat ze toch zeker gezien hun uitstraling en activiteit ook in rasgroep 1 niet zouden misstaan. In het land van herkomst is het gebruikelijk dat de honden gecoupeerd worden. Vroeger werden zowel de oren als de staart gecoupeerd. Tegenwoordig zijn het of de oren of de staart. Veel fokkers in Urugyao kiezen ervoor om de oren te couperen en de staart in tact te laten. In Nederland geldt een algeheel coupeer verbod. Zo is het o.a. niet mogelijk om met een gecoupeerde hond mee te doen aan een show Nederlands show. Ook veel omringende landen kennen soortgelijke verboden.

Activiteit

De Cimarron is een actieve hond. Die graag voor zijn baas wil werken. ’s Avonds een blokje om is niet voldoende. Ze zijn enige uitdaging nodig. Waar geen mogelijkheid is voor het oorspronkelijke doel, zal trainen, flybal, behendigheid etc. een uitkomst bieden. Ze houden van uitdaging en bezig zijn.

Verschijning

De Cimarron is een middelgrote hond met een alerte uitstraling. Kop: langer dan breed met een zwarte neusspiegel Bouw: atletisch met een soepel bewegingsapparaat Poten: voorpoten recht onder het lijf met goede botstructuur achterpoten juist behoekt met duidelijke spronggewrichten Hoogte: reu 58-61 cm, teef 55-58 cm Gewicht: reu 38-45 kg, teef 33-40 kg Vacht: kort

Aard

· Stabiel · Intelligent · Zeer waakzaam · Gehoorzaam · Betrouwbaar · Gehecht aan gezin
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.