Ciobanesc Romanesc CarpatinRasgroep

Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden

Beschrijving

Redelijk grote hond, behendig, nooit zwaar met het uiterlijk van een woeste hond. Heeft een vierkant gebouwd lichaam. De vacht is stug, dicht en recht. De ondervacht is dicht en zacht. O het hoofd en op de voorkant van de benen is het haar kort. Op de rest van het lichaam is de vacht middelmatig lang. De vacht rond de nek, achterkant van de benen en de staart is juist weer langer. De schofthoogte van de Ciobanesc Romanesc Carpatin ligt tussen de 60 cm en 75 cm. Het gewicht moet in verhouding zijn tot de hoogte.

Aard

Van nature is deze hond waaks en moedig. Hij onderscheidt zich door zijn onvoorwaardelijke gehechtheid aan de kudde en zijn baas. Het is een gedistingeerde, rustige en stabiele hond.
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.