Dogo ArgentinoRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Dogo Argentino

Beschrijving

In het vaderland heet dit ras "jabalinero", hetgeen wildezwijnhond betekent. Jagers op groot wild zoals de poema en wilde zwijnen hadden behoefte aan een hond die opgewassen zou zijn tegen deze dieren. Kracht, snelheid en uithoudingsvermogen moesten van nature in deze hond aanwezig zijn. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende rassen, die allen een andere bijdrage hadden aan het ras. De oude vechthond Cordobra (een rijke mix van Spaanse Mastiff de Los Pyreneos, Bull terriër, old Bulldogge en de vroege Boxer), de Bordeaux Dog voor de kracht en moed, voor de schoft hoogte een Duitse Dog. Naast deze kenmerken moest de hond ook een wit uiterlijk hebben en een goede neus. De witte kleur was essentieel omdat het dier moest opvallen en zich moest onderscheiden van het wild. Pyrenese Berghond werd ingekruist voor de witte kleur, de English Pointer en Ierse Wolfshond voor de speurkwaliteiten. De Dogo Argentino is een geweldig ras, maar heeft een consequente baas nodig.

Activiteit

De Argentijnse Dog heeft veel beweging nodig.

Verschijning

  • Algemeen: Lichaam met diepe en niet te brede borst. Tamelijk lange benen met zwaar bot. De hals vertoont zware keelhuid. Dit was bedoeld om weerstand te hebben tegen de slagtand of klauw van de tegenstander. Deze huid is nogal elastisch, zodat de hond - wanneer hij toch wordt vastgegrepen - zich kan verweren. De ruglijn is hoger bij de schoft en lager verlopend naar het kruis.
  • Kleur: Geheel wit, slechts een kleine donkere of zwarte vlek bij de ogen of op het hoofd voor de oren toegestaan.
  • Hoofd en schedel: Bolle schedel, korte, brede snuit met duidelijk stop. De hersenpan is massief, bol van voren naar achteren en overdwars als gevolg van de kaakspieren en de nek. De neus is zwart met wijde neusgaten. Donkere ogen, die ver van elkaar af staan. Schaargebit.
  • Staart: Lang, hoog gedragen, maar nooit gekruld. Niet langer dan reikend tot de sprong.
  • Voeten: Sterk en kort.
  • Beharing: Kort.
  • Schofthoogte: Reu: 62 - 65 cm, Teef: 57 - 60 cm.

Aard

  • Moedig
  • Levendig
  • Enorm uithoudingsvermogen
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.