Dogo-CanarioRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Dogo-Canario

Beschrijving

De Dogo-Canario wordt ook wel Canary Dog genoemd. De Perro de Presa is een Molossoide type hond. Het land van oorsprong is het eiland Tenerife en de Canarische eilanden waar het ras oorspronkelijk werd gefokt voor hondengevechten. De Dogo-Canario is een kruising tussen de Bardino Majorero van het eiland Fuerteventura en andere Molossers die uit het buitenland naar dit eiland waren gebracht. Zijn karakter heeft de hond geerfd van de Bardino Majorero, een Spaanse, hard werkende veedrijver die veel voorkwam op het eiland. Enkele eeuwen geleden begon een groep fokkers het ras te reconstrueren op basis van ervaringen en overleveringen. Sindsdien wordt er zorgvuldig gefokt met dit ras en wordt er veel aandacht aan gegeven. Men ziet dit ras nog niet veel in Nederland.

Activiteit

De Dogo-Canario heeft veel beweging nodig.

Verschijning

 • Algemeen: De Dogo-Canario is een middelgrote hond met robuust voorkomen en goed in proportie. Het lichaam is 20% langer dan de schofthoogte, hetgeen bij teven duidelijker naar voren komt dan bij reuen. De borst is breed en diep, reikend tot de ellebogen. De borstomtrek is tenminste 30% groter dan de schofthoogte. Goed gewelfde ribben. De ruglijn is recht en loopt iets op bij het kruis. Meestal is het kruis 1.5 cm hoger dan de schoft. Licht opgetrokken buiklijn. De voorbenen zijn recht, en sterk van bone. De achterbenen zijn goed gespierd met matige hoekingen. De nek is rond, recht en zeer gespierd. De lengte van de nek is ongeveer 18 tot 20 cm. Losse huid onder de nek.
 • Kleur: Alle schakeringen gestroomd, van warme donkere kleuren tot grijs of licht bruin of blond. Schakeringen fawn tot zandkleuren. Altijd een donker masker dat meestal uitloopt tot rond de ogen.
 • Hoofd en schedel: Kortschedelig type hoofd, dat neigt naar het kubische. De schedel is groot en massief. De lengte van de schedel verhoudt zich als 6 tot 4 ten opzichte van de snuit. De schedel loopt van achteraf gezien convex toe. Goed ontwikkelde kaak en wangspieren. De snuit is korter dan de schedel (40% van de totale schedellengte) en is erg breed. De lippen zijn dik. De bovenlippen hangen niet te ver over de onderkaak heen. Binnenkant van de lippen mag rozeachtig van kleur zijn maar donkere kleur wordt geprefereerd. Enigszins ovale ogen, goed uit elkaar geplaatst. De kleur varieert met de kleur van de vacht van midden tot donker bruin. De oren hangen langs het hoofd wanneer zij niet gecoupeerd zijn (couperen is in Nederland verboden). De oren zijn middelmatig groot, hoog aangezet en ver uitelkaar geplaatst. Wanneer u een gecoupeerde hond ziet zoals op de foto zullen de oren driehoekig van vorm zijn. De beet is typisch de beet van een Molosser. Enigszins ondervoorbijtend wordt toegestaan.
 • Staart: Hoog aangezet, sterk aan de wortel en toelopend naar de punt toe. In actie zal de staart omhoog gericht worden gedragen (als een sabel), echter nooit over de rug.
 • Voeten: Kattevoeten (rond en gesloten) met harde voetzolen.
 • Beharing: Kort over het gehele lichaam, meestal dichter op de schoft, op de hals en op het kruis. Geen ondervacht. De beharing op de staart is ook kort.
 • Schofthoogte: Reu: 61 - 66 cm, Teef: 57 - 62 cm
 • Gewicht: Reu: 45 - 57 kg, Teef: 40 - 50 kg

Aard

 • Waaks
 • Gehoorzaam
 • Betrouwbaar
 • Onvriendelijk tegen vreemden
 • Gelijkmatig temperament
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.