DreverRasgroep

Lopende Honden, Zweethonden en verwante rassen

Drever

Beschrijving

De officiele naam voor de Drever is Zweedse Dasbrak. Zijn afkomst gaat ver terug in de tijd, desondanks is het officieel een van de jongste Zweedse rassen, de rasstandaard werd in 1947 pas gepubliceerd. De Drever hoort bij de Bassetgroep die veel voorkomt in Scandinavië. Sinds het ras is erkend, worden jaarlijks 2.000 nieuwe honden van dit ras ingeschreven in het stamboek. De Drever is een lopende hond die uitermate geschikt is voor de jacht op wild zwijn, vos of haas.

Activiteit

De Drever heeft behoefte aan veel beweging.

Verschijning

 • Algemeen: Een middelgrote hond, het zij-aanzicht geeft een rechthoekige belijning te zien. Hij is stevig, compact en de spieren zijn goed ontwikkeld. Zijn voorkomen is lenig en droog. Er zijn duidelijke verschillen in bouw tussen reu en teef. De hals is lang en heel sterk, de keelhuid los, doch zonder wammen. De borstkas is ovaal en goed ontwikkeld, het laagste punt ligt zichtbaar onder de ellebogen. Vooral de laatste ribben zijn goed ontwikkeld. Het ras heeft een rechte rug, licht afgerond naar de achterkant van de lendenen, dit van opzij gezien. Stevige, korte lendenen. Licht opgetrokken buik, waar de onderkant van de borstkas geleidelijk in overloopt. Gespierde schouders met schuine, lange schouderbladen, die niet uitsteken, maar goed in de romp passen. De voorbenen staan verticaal en evenwijdig. Een lange opperarm, goed gehoekt en breed. De achterbenen zijn ook verticaal en evenwijdig, van achteren gezien. Brede, goed gespierde dijen. Goede hoekingen in sprong en kniegewricht.
 • Kleur: Alle kleuren, maar wit moet moet er altijd in voor komen. De kleuren moeten zuiver zijn en altijd met scherpe aftekeningen. Wit moet altijd goed zichtbaar zijn, ook bij de aftekeningen. Witte kraag, staartpunt en voeten zijn zeer gewenst.
 • Hoofd en schedel: Een lang, groot hoofd met goede verhoudingen. Het breedste deel bevindt zich bovenop de schedel tussen de oren. Vanaf dit breedste deel loopt de schedel smal toe naar de snuit. Een sterk ontwikkelde, zwarte neus met grote neusgaten. De neusrug recht of heel licht gewelfd. De snuit niet te puntig en goed sluitende lippen. Een nauwelijks zichtbare stop. Gebit: Een schaargebit met stevige tanden. Oren: Middellang en breed, met licht geronde onderrand. Niet te hoog en niet te laag aangezet. Ogen: Donkerbruin met zeer veel expressie, niet uitpuilend en niet overmatig open. Dunne oogleden, nauwsluitend.
 • Staart: Een lange staart, dik aan de wortel. Staartdracht naar beneden, maar als de hond actief is dan wordt hij iets opgeheven.
 • Voeten: Stevige, naar voren gerichte voor- en achtervoeten met goed gesloten tenen. Harde voetzolen die goed ontwikkeld zijn.
 • Beharing: Dik en plat op het hele lichaam. Aan de hals, de broek en de rug is het haar iets langer, terwijl het aan de oren, het hoofd, onderaan de benen en aan de bovenkant van de staart weer korter is.
 • Schofthoogte: Reuen 36 cm en teven 34 cm.

Aard

 • Aanhankelijk
 • Dapper
 • Energiek
 • Opmerkzaam
 • Intelligent
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.