Duitse JachtterrierRasgroep

Terriers

Duitse Jachtterrier

Beschrijving

De stamvader van de Duitse Jachtterrier is de "OLD" Engelse Terrier, die werd ingekruist met kort- en ruwharige Foxterriers. Het is een nog jong jachthondenras dat pas in 1927 haar intrede deed. In Nederland is het nog een vrij onbekend ras. De Duitse Jachtterrierclub hanteert een speciaal reglement voor de werkproeven die deze rashonden moeten afleggen. Tot de fokkerij worden alleen die honden toegelaten, die de werkproeven goed hebben afgelegd.

Activiteit

Dit ras is alleen maar als huishond te houden als hij zeer goed is afgericht, anders is hij bijna niet te handhaven. Hij heeft zeer veel beweging nodig in het open veld. Het is een zeer druk en beweeglijk ras, wat uitsluitend is gefokt op zijn perfecte jachteigenschappen en zijn scherpte. Op jachtgebied zijn zij allround en ondergronds werk is hun specialiteit. Hun natuur grenst aan het bloeddorstige en als zij eenmaal een prooi te pakken hebben, laten zij die nooit meer los, of het nu een wild zwijn is, een vos of een knaagdier

Verschijning

 • Dit ras is alleen maar als huishond te houden als hij zeer goed is afgericht, anders is hij bijna niet te handhaven. Hij heeft zeer veel beweging nodig in het open veld. Het is een zeer druk en beweeglijk ras, wat uitsluitend is gefokt op zijn perfecte jachteigenschappen en zijn scherpte. Op jachtgebied zijn zij allround en ondergronds werk is hun specialiteit. Hun natuur grenst aan het bloeddorstige en als zij eenmaal een prooi te pakken hebben, laten zij die nooit meer los, of het nu een wild zwijn is, een vos of een knaagdier.

Verschijning:

 • Algemeen: Een middelmatig grote, stoer uitziende hond met een sterk gestel. Een diepe, goed gebogen borst en een sterke, rechte rug, die redelijk lang is. Gespierde lendenen en een sterk gespierd kruis. Een gebogen, sterke hals die niet uitzonderlijk lang is. De hals loopt vanaf de schouders smaller toe naar boven. Lange, schuin staande schouders, rechte en goed gespierde benen. De middenvoet staat iets schuin. De achterhand vertoont mooie hoekingen en is stevig en gespierd. De sprongen zijn laag.
 • Kleur: De hoofdkleuren zijn zwart, zwart vermengd met grijs, en donkerbruin met lichtere aftekeningen, verder bruinrood geel op de snuit, wenkbrauwen, borst, benen en de anus. Het masker is donker of licht. Een fractie wit op de borst en de tenen is toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Een platte schedel die bovenop breder is tussen de oren en weer smaller toeloopt tussen de ogen. Een zeer lichte stop. Vanaf de achterhoofdsknobbel tot aan de stop gemeten, is de snuit korter dan de schedel. De snuit is stevig en de wangen duidelijk zichtbaar. De onderkaak is stevig met een goed geaccentueerde kin. De neus is zwart bij zwarte honden en bruin of zwart bij bruine honden. Gebit: een scharend gebit met buitengewoon sterke tanden en kiezen. Oren: hoog aangezet en V-vormig, iets schuin naar voren vallend en lichtjes tegen de zijkanten van het hoofd gedragen. Ogen: klein van formaat en donker van kleur. Zij liggen diep in de oogkassen, het geheel toont een vastberaden uitdrukking.
 • Staart: Normale aanzet en horizontale dracht, de staart mag niet te hoog worden gedragen.
 • Voeten: Geen kattevoeten, vaak zijn de achtervoeten kleiner dan de voorvoeten.
 • Beharing: Zowel kortharig als ruwharig. De beharing is hard en grof en zeer dicht.
 • Schofthoogte: niet hoger dan 40 cm.
 • Gewicht: reuen 9-10 kg en teven 7,5-8,5 kg.

Aard

 • Zeer druk en levendig
 • Veel scherpte
 • Spoorluid
 • Waterwillig
 • Moedig, bijna bloeddorstig
 • Agressief
 • Vechtlustig
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.