Engelse SetterRasgroep

Voorstaande honden

Engelse Setter

Beschrijving

De Engelse Setter is een van de oudste Staande Hondenrassen. In de 18e eeuw hebben twee fokkers, Edward Laverack en Purcell Llewellin veel aan de totstandkoming van het ras bijgedragen. Laverack fokte deze honden omdat hij Spaniels wilde verbeteren. Deze honden werden gebruikt voor de jacht op patrijzen en kwartels. De fokprodukten van Laverack waren geheel zuiver en van hoge kwaliteit, en werden daarom later door Llewellin gebruikt om het ras verder uit te bouwen. Hij kruiste de Laveriack's honden met vers bloed uit het Noorden van Engeland. Overigens werden waarschijnlijk ook de Gordon Setter en de Ierse Setter ingekruist om te komen tot een perfecte jachthond. Uiteindelijk ontstond uit deze kruisingen een jachthond die inderdaad zeer goed kon werken. Het is een aanhankelijke en zachtaardige hond die uitstekend kan jagen en veel beweging nodig heeft.

Activiteit

De Engelse Setter heeft zeer veel beweging nodig en heeft behoefte aan gezelschap.

Verschijning

 • Algemeen: De Engelse Setter is een middelgrote en sterke hond die een adellijke uitstraling moet hebben. Dit ras valt op door zijn sierlijkheid en gratie. Het lichaam is middelmatig lang met rechte en sterke rug. De schouders en de achterhand zijn goed gehoekt. De benen zijn matig lang met zwaar bone. Hals vrij lang en vrij van keelhuid.
 • Kleur: Zwart met wit; donker of licht oranje en wit. Zwart, wit en tan, of leverkleur en wit.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is lang en droog met duidelijke stop. Van voren gezien is de schedel relatief smal en gewelfd. De achterhoofdsknobbel is duidelijk zichtbaar. Tamelijk diepe neuspartij met rechte neusrug die even lang is als de schedel. Donkerbruine ogen. De oren zijn middelmatig lang, laag aangezet en hangen in een vouw. Schaargebit.
 • Staart: Middelmatig lang, recht of licht gebogen. Meestal wordt de staart in een lijn met de rug gedragen. De pluim of vlag onder aan de staart hangt in een franje omlaag.
 • Voeten: Kort en sterk. Het haar tussen de tenen beschermt de voet.
 • Beharing: Golvend, lang, zijdeachtig. Op het hoofd en de voorkant van de benen korter. Goede bevedering.
 • Schofthoogte: Reu: 63 - 67 cm, Teef: 60 - 63 cm

Aard

 • Zacht
 • Aanhankelijk
 • Rustig
 • Betrouwbaar
 • Gesteld op gezelschap
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.