Epagneul FrancaisRasgroep

Voorstaande honden

Epagneul Francais

Beschrijving

Dit ras stamt af van de zeer oude Kwartelhond, net als alle Spaniels. Het is moeilijk te achterhalen in welk land dit ras ontstond evenals de verspreiding ervan. In Engeland, Frankrijk en Duitsland ontstonden nieuwe rassen door inkruising, die in veel opzichten afweken van de oorspronkelijke spaniel.

Activiteit

De Epagneul Français is een hond die veel beweging nodig heeft en met zijn grote doorzettingsvermogen en onuitputtelijkheid, is hij een graag gebruikte hond voor de jacht. Het is belangrijk dat er veel met hem wordt gedaan, zodat zijn aanleg goed wordt ontwikkeld of verder wordt uitgebouwd. Het is een energieke hond die ook de kans moet krijgen zijn energie kwijt te raken.

Verschijning

 • Algemeen: Een Spaniel met een enorm uithoudingsvermogen, krachtig gespierd en bruisend van energie. Het is een staande hond met een brede, diepe borst en ribben die ver naar achteren doorlopen. De ribbenkast is niet echt vlak en ook niet overdreven rond en eindigt bij de ellebogen. De lengte van de rug is normaal in verhouding tot de rest van het lichaam. Prima halsrondingen en de halslengte staat goed in verhouding tot hoofd- en lichaamslengte. De lendenen zijn sierlijk, kort en recht met sterke spieren. Schuinstaande schouders, lang en met een goede spierontwikkeling, de hoekingen goed zichtbaar. De achterhand heeft stevige, gespierde dijen en een schuin kruis. De brede dijen laten een goede overgang zien naar de ietwat gebogen sprong. Een rechte middenvoet zonder Hubertusklauwen.
 • Kleur:Wit met bruine aftekeningen, met of zonder vlekken. De vlekken zijn wel toegestaan maar mogen niet in grote hoeveelheden voorkomen. Niet toegestaan zijn: roestbruin op de wangen of rond de ogen, bruinschimmel of leverkleur.
 • Hoofd en schedel: Een behoorlijk lang en sterk hoofd met gewelfde schedel. Een goed zichtbare achterhoofdsknobbel. Een tamelijk lange en brede snuit met een iets gewelfd voorhoofd en een duidelijke stop. Een goed ontwikkelde, bruine neus zonder de aanwezigheid van lichte vlekken en goed overlopend in het voorhoofd. De lippen zijn licht gebogen en niet te schuin, zij moeten niet te dik zijn en mogen zeker geen vierkant aanzien geven aan de snuit. Oren: Lange oren die op ooghoogte zijn aangezet, zij hangen licht naar achteren maar de binnenkant is niet zichtbaar. De oorpunt is gerond. Ogen: Donker amberkleurig, middelgroot. Zij geven de hond een lieve en verstandige uitdrukking. Het bindvlies mag niet zichtbaar zijn en gele ogen zijn minder gewenst.
 • Staart: Lang en laag aangezet. De meeste honden dragen de staart horizontaal en opzij met een zwakke boog.
 • Voeten: De voeten zijn ovaal en krachtig, goed compact met gesloten tenen. De voetzolen zijn hard en stevig.
 • Beharing: Het haar is lang en dicht, soms glad maar ook wel met golven. Het hoofdhaar is kort. Het krulhaar mag alleen voorkomen op hals, oren, de voeten en de staartwortel.
 • Schofthoogte: reuen 55-60 cm en teven 54-58 cm.

Aard

 • Zachtaardig
 • Intelligent
 • Vriendelijk
 • Opmerkzaam
 • Bedrijvig
 • Een doorzetter bij de jacht
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.