Glen of Imaal TerrierRasgroep

Terriers

Glen of Imaal Terrier

Beschrijving

Hoewel de Irish Glen of Imaal nog steeds een weinig voorkomend ras is is het waarschijnlijk een van de oudste terrier rassen. Al in 1575 zijn beschrijvingen gemaakt van een ras die vrijwel zeker duiden op het bestaan van de Glen of Imaal. Het ras komt, zoals de naam al aangeeft uit Ierland. Meer precies uit County Wicklow, net ten Zuiden van Dublin. In Wicklow is het dal Imaal gelegen, waar het ras zijn naam aan dankt. Glen betekent "dal" in de Keltische taal. In Imaal werd de Glen gebruikt voor de jacht op de das en de vos. Het was zijn taak om kleine dieren te weren op de boerderijen rond het dal. De Glen moest in sommige gevallen stil zijn bij de jacht tijdens het graven. Het kan dus een "rustige werker" zijn. Onthoud echter dat het een terrier is en blijft. Pas in 1933 werd het ras erkend door de Ierse Kennel Club. In 1985 kwam het ras voor het eerst naar Denemarken (waar overigens slechts 175 exemplaren van dit ras te vinden zijn). De Glen of Imaal Terrier is een prima hondje om mee te werken. Door zijn "will to please" kan men bijvoorbeeld behendigheid doen. De Glen of Imaal Terrier is zeker geen gezelschapshond pur sang. Het dier moet iets om handen hebben om het tot een fijne kameraad te maken. Momenteel ziet men dit ras nog niet vaak op Nederlandse tentoonstellingen.

Activiteit

De Glen of Imaal Terrier is gek op beweging, maar past zich eventueel ook aan wat minder beweging aan.

Verschijning

 • Algemeen: De Glen of Imaal Terrier is een sterke hond, actief en behendig. Het lichaam is lang, met brede borst en goed gewelfde ribben. Tamelijk korte benen met flink bone. De voorbenen zijn licht gebogen. Middelmatig lange hals.
 • Kleur: Blauw gestroomd of tarwekleurig, niet naar zwart zwemmend.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is flink breed en behoorlijk lang. De snuit is krachtig en versmalt naar de neus toe. Duidelijke stop. Bruine ogen met intelligente uitdrukking. De oren zijn bij voorkeur roze-oren, maar een knopoor wordt ook toegestaan. Schaargebit.
 • Staart: Sterk bij de aanzet en goed geplaatst. Vrolijk gedragen en in Nederland en Scandinavie niet (meer) gecoupeerd. Zelfs in Duitsland worden de laatste nestjes niet meer gecoupeerd.
 • Voeten: Goed gesloten, met ronde en sterke zooltjes. De voetjes zijn iets naar buiten gedraaid.
 • Beharing: Middelmatig lang, grof,ruwharig met een zachte ondervacht. De vacht dient 2 tot 4 maal per jaar geplukt te worden.
 • Schofthoogte: Reu en Teef: niet meer dan 35 cm.

Aard

 • Aanhankelijk
 • Moedig
 • Goede werkhond
 • Lief voor kinderen
 • Gehecht aan zijn baas
 • Speels
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.