Gos d' Atura CatalàRasgroep

Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden

Gos d' Atura Català

Beschrijving

Land van oorsprong is Spanje. Het ras wordt ook wel Catalaanse Herdershond, of Spaanse Herdershond genoemd. Dit ras werd gebruikt voor het bewaken van kudden en kan daarbij uitstekend zelfstandig werken. Het is een dappere hond en intelligent. Het ras kan goed tegen warmte, kou en ruw weer.

Activiteit

De Gos d'Atura heeft veel lichaamsbweging nodig.

Verschijning

 • Algemeen: De hond oogt sober maar levendig en is erg intelligent. Hij lijkt soms wat eenzelvig. Het lichaam is iets lang en sterk. Goed gespierd en een indruk gevend van kracht en behendigheid. Rechte rug. Brede en goed ontwikkelde borst. Ribben goed gewelfd. Licht opgetrokken buik. Sterke en middellange benen. Krachtige en gespierde hals.
 • Kleur: De hond lijkt egaal van kleur, maar de kleur bestaat eigenlijk uit een mengsel van tinten zoals rood en nuances daarvan, licht en middelbruin, zandgeel (bestaand uit de kleuren grijs, blond en zwart), grijs (bestaand uit blond, grijs en zwart). Zwarte of witte vlekken zijn niet toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is sterk, enigszins afgerond en breed aan de basis. Schedel en snuit verhouden zich als 4:3. De schedel is iets langer dan breed met zichtbare voorhoofdsgroef. Goed ontwikkeld voorhoofd. Goede stop. Rechte en korte snuit. Dikke en aaneengesloten lippen, niet hangend. Open ogen met sprekende uitdrukking. Rond en donker amberkleurig. Hoog aangezette oren, driehoekig en uitlopend in een punt. Schaargebit.
 • Staart: Laag aangezet. Lang (reikend tot de sprong) of kort (minder dan 10 cm). In rust hangend gedragen, aan het einde iets omgebogen. In actie hoger gedragen, maar niet over de rug.
 • Voeten: Ovaal, met sterke voetkussen. Vliezen aanwezig tussen de tenen, bedekt met veel en lang haar. Zwarte en sterke nagels.
 • Beharing: Lang, glad of zeer weinig gekruld. Grof. Ondervacht is overvloedig, vooral op de achterste delen van het lichaam. De beharing vormt op het hoofd een kuif, snor, baard en wenkbrauwen. De staart is ook overvloedig behaard. De verharing geschiedt in twee verschillende fasen: eerst de voorhand, daarna de achterhand.
 • Schofthoogte: Reu: 47 - 55 cm, teef: 45 - 53 cm.

Aard

 • Levendig
 • Intelligent
 • Waakzaam
 • Trouw
 • Aanhankelijk
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.