Griffon KorthalsRasgroep

Voorstaande honden

Griffon Korthals

Beschrijving

De Griffon Korthals is een enorm veelzijdige jachthond. Dit ras blinkt zowel uit als staande hond in het veld als een apporterende hond in het water. Dit ras is gemakkelijk te trainen, heeft een grote will to please en heeft een vriendelijk karakter. Rond 1870 heeft de Nederlander Eduard Korthals uit acht "Griffonachtige" honden de Griffon Korthals gefokt. Voor een groot deel werd dit in Duitsland (Braunfels a/d Lahn) gedaan, met behulp van de financiele steun van Prins Albrecht zu Solms. Aangezien Griffonachtige honden (baard en snor) in heel west Europa voor kwamen werd er na verloop van tijd een kynologische strijd gevoerd over het thuisland van de Griffon. De Fransen hebben deze strijd gewonnen. De Griffon is dus een echte Europeese hond. De Griffon Korthals is prima geschikt om in ruig terrein te werken. De bijzondere vacht zal hem daarbij beschermen tegen invloeden van buitenaf. Overigens heeft deze vacht wel de nodige verzorging nodig! Tweemaal per jaar dient het ras getrimd te worden. De Korthals Griffon is een loyale werker. Momenteel ziet men dit ras nog niet erg veel in Nederland. Het is echter een plezier om met deze hond te werken vanwege zijn prettige karakter. De Griffon is een hond die wil werken. Jacht is natuurlijk zijn specialiteit, maar ook niet-jagers kunnen prima met dit ras werken. Behendigheid, fly-ball, reddingshondenwerk, breitensport of lange wandelingen kunnen natuurlijk ook. Als een Griffon zich verveelt gaat hij kattekwaad uithalen! Het is dus een ras voor aktieve hondenmensen!

Activiteit

De Griffon Korthals is een echte werkhond.

Verschijning

 • Algemeen: De Griffon Korthals is een middelgrote hond met een edel hoofd, duidelijk geschikt voor de jacht op allerlei soorten terrein. De beweging van dit ras is soepel en katachtig. De borst moet goed tot aan de ellebogen reiken. De borst is noch te breed noch te smal, maar van gemiddelde breedte om zo een zo goed mogelijke beweging toe te laten. De toplijn is sterk en stevig en loopt ietsje af naar de staartbasis. De lendenen zijn sterk en goed ontwikkeld. De schouders zijn goed gehoekt. Voorbenen recht en vertikaal vanaf het front en goed onder de schouders geplaatst. De dijbenen zijn lang en goed gespierd. De hals is redelijk lang, licht gebogen en zonder keelhuid.
 • Kleur: Bij voorkeur staalgrijs met bruine, wit met bruine of hazelnootbruine markeringen. Een geheel bruine, witte of wit met oranje vacht is minder wenselijk. Zwarte vachten zijn niet toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd dient goed in verhouding te zijn tot de rest van het lichaam. De schedel is middelmatig breed. De lengte van de schedel is gelijk aan die van de snuit. De stop en occiput zijn matig aangegeven. De overvloedig aanwezige snor en wenkbrauwen geven de hond een vriendelijke uitdrukking. De ogen zijn groot en goed geopend. De vorm is meer naar rond neigend dan naar ellipsvorm. Dit ras heeft een alerte en intelligente uitdrukking. De oogkleur varieert van geel naar bruin. De oren zijn matig groot en liggenvlak tegen de schedel aan. De oren zijn hoog aangezet, op gelijke hoogte als de ogen. Goed geopende neusgaten. De neus is bruin van kleur. Schaargebit.
 • Staart: De staart is een verlengde van de toplijn en wordt recht of ietsje rechtop gedragen. De staart wordt tot op de helft tot eenderde ingekort.
 • Voeten: De voeten zijn rond, stevig en hebben dikke voetzolen.
 • Beharing: De vacht is dubbel. De bovenvacht is van gemiddelde lengte, recht en hard. Deze vacht mag niet krullerig of wollig zijn. De ruige vacht beschermt tegen invloeden van buitenaf. De ondervacht is fijn en dicht. De ondervacht biedt isolatie en is waterafstotend en is meestal lichter van kleur. Het hoofd heeft een snor en duidelijke wenkbrauwen. Op de oren is de beharing korter en zachter, gemengd met de hardere haren uit de bovenvacht. De benen zijn bedekt met dichter, korter en minder hard haar. De beharing op de staart is gelijk aan die op het lichaam.
 • Schofthoogte: Reu:55 - 60 cm, Teef: 50 - 55 cm

Aard

 • Intelligent
 • Gemakkelijk te trainen
 • Grote will to please
 • Loyaal
 • Betrouwbaar
 • Goede jachthond
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.