Hamilton StövareRasgroep

Lopende Honden, Zweethonden en verwante rassen

Hamilton Stövare

Beschrijving

De Hamilton Stövare dankt zijn naam aan de fokker, graaf Hamilton die de gronslag legde voor dit ras. Hij bouwde een stam op gebaseerd op de teef Pila I, die van Zweeds-Duitse oorsprong was en die bloed voerde van de greiffbrakken, die heden ten dage nog het beeld van de Hamiltonbrak bepalen. Graaf Hamilton was tevens de oprichter van de Zweedse Kennelclub. Hoewel de Hamilton Brak het leidende ras was in Zweden is dat tegenwoordig niet meer zo. Het is een plezierige werkhond, die echter vanwege zijn temperament en levendigheid niet geschikt is als huishond pur sang.

Activiteit

De Hamilton Stövare heeft erg veel beweging nodig en moet een taak te verrichten hebben.

Verschijning

 • Algemeen: De Hamilton Stövare is middelgroot en wekt de indruk energiek en levendig te zijn. Het lichaam is goed in verhouding tot de grootte van de hond. Sterke en rechte rug. Niet te brede, diepe borst. De benen zijn middelmatig lang en niet overdreven zwaar van bone. De hals is krachtig en zonder keelhuid.
 • Kleur: Driekleurig: zwarte mantel, roodbruin op het hoofd, op de benen, onderkant van het lichaam en op de hals, wit bij de neus, onder de hals, op de borst, staartpunt en voeten.
 • Hoofd en schedel: Langgestrekt hoofd en droog. De schedel is licht gewelfd en heeft een onduidelijke achterhoofdsknobbel. Stevige snuit met duidelijke stop. Krachtige, rechthoekige neus met rechte neusrug. Heldere en donkerbruine ogen met vriendelijke uitdrukking. Hoog aangezette oren die nauwelijks langer zijn dan de helft van de neuslengte. Schaargebit.
 • Staart: Hoog aangezet. Bij de wortel dik, uitlopend in een punt en reikend tot de sprong.
 • Voeten: Kort en sterk.
 • Beharing: De vacht bestaat uit 2 lagen: een zachte, korte en dichte ondervacht en een bovenvacht van kort, hard en recht stokhaar.
 • Schofthoogte: Reu: 50 - 60 cm, Teef: 46 - 57 cm.

Aard

 • Levendig
 • Luidruchtig
 • Zeer goede jachthond
 • Zeer energiek
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.