Ierse Setter, Rood/WitRasgroep

Voorstaande honden

Ierse Setter, Rood/Wit

Beschrijving

Oorspronkelijk komt de Ierse Setter Rood/Wit uit Ierland.
De Ierse Setter Rood/Wit is de voorouder van de Rode Setter.
De Rode Setter heeft veel meer aan populariteit gewonnen en heeft de Rood/Witte meer naar de achtergrond gedrongen.
Deze Setter werd hoofdzakelijk voor de jacht gebruikt.

Activiteit

De Ierse Setter Rood/Wit is een actieve hond die op zijn tijd wel goede beweging nodig heeft.
Dit kan lekker wandelen of naast de fiets zijn.

Verschijning

 • Algemeen:
  Sterk en Krachtig, eerder atletisch dan racy. De Hals is middelmatig lang, sterk gespierd maar niet te dik, licht gewelfd. Vrij van keelhuid
 • Lichaam:
  Sterk gespierd, diepe borstkas en goed gewelfde ribben. Rug zeer gespierd en krachtig. Sterk bot, goed opgebouwd met spieren en pezen.
  Voorhand:Schouders goed achterwaarts geplaatst. Ellebogen vrij, noch naar binnen noch naar buiten gedraaid. Sterk ovaal bot, goed gespierd, pezig, licht hellende hoekingen.
  Achterhand:Breed en krachtig. Benen van heup tot spronggewricht lang en gespierd. Korte, krachtige sprong. Kniegewricht goed gebogen. Sprong recht naar beneden, noch naar binnen noch naar buiten gedraaid.
 • Kleur:
  De basiskleur moet wit zijn met goed omlijnde, dieprode vlekken. Kleine rode vlekken zijn toegestaan op de neus, de voeten, op de voorbenen tot aan de ellebogen en op de achterbenen tot aan de sprongen.
 • Hoofd en Schedel:
  Hoofd breed in verhouding tot het lichaam, met goede stop. Gewelfde schedel zonder achterhoofdsknobbel zoals bij de Rode Ierse Setters, goede vierkante vang De ogen moeten donker hazelnootkleurig of donker bruin zijn. Rond en zonder zichtbaar knipvlies.
  De oren aangezet op ooghoogte, goed achterwaarts geplaatst en langs het hoofd liggend.
  Sterke kaken met een perfect, regelmatig schaargebit. Boventanden nauw sluitend over de ondertanden en recht in de kaken geplaatst.
 • Staart:
  Sterk aan de wortel, geleidelijk in een fijne punt uitlopend, zonder enig teken van buiging, niet voorbij het spronggewricht reikend. Goed behaard, in één lijn met de rug of lager, heen en weer bewegend.
 • Voeten:
  Gesloten tenen, goed behaard tussen de tenen
 • Beharing:
  Lang en Zijdezacht,met bevedering aan de achterzijde van de voor- en achterbenen. Goed behaarde oren en flanken. Op de hals en borst moet de vacht een kraag vormen. Alle bevedering moet recht, vlak en zonder krullen zijn, maar een beetje golvend is toegestaan.
 • Schofthoogte:
  Reu tussen de 62 en 66 cm.Teven tussen de 57 en 61 cm.
 • Aard

 • Aanhankelijk
 • Lief voor kinderen
 • Goede hond om actief mee bezig te zijn. B.v. Jachthond
 • Zeer levendig en enthousiast


 • met dank aan kennel v.´t Keijsershof
  Nieuwsbrief Doggy.net

  De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

  Schrijf je in
  Over Doggy.net

  Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.