Japanse SpanielRasgroep

Gezelschapshonden

Japanse Spaniel

Beschrijving

De Japanse Spaniel is een hond voor grote en kleine mensen, die graag speelt maar niet als speelgoed behandeld wil worden. Hij is aanhankelijk, innemend en lief voor kinderen. Eigenwijs, speels maar ook rustig, blaft weinig, ongecompliceerd vrolijk en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij wil erg graag bij zijn baas in de buurt zijn. Een Japanse Spaniel is geen moeilijke hond, met kinderen maar ook met andere huisdieren kunnen zij het doorgaans goed vinden. Hij houdt van rennen, ravotten en spelen. Er wordt wel gezegd dat zij ook kunnen klimmen. Ze kunnen prima op een flat gehouden worden en kunnen zelfs leren hun behoefte op een kattebak te doen. In zo'n geval is het wel belangrijk dat er voldoende beweging en frisse buitenlucht is. Hij is vrijwel probleemloos op te voeden, als er rekening gehouden wordt met zijn eigenwijze karakter. Japanse Spaniels zijn in de regel snel zindelijk. Zijn vacht is zijdeachtig, zacht en lang. Het haar mag niet krullen. De kleuren zijn zwart met wit of rood met wit. De kleuren sable met wit en driekleur komen ook voor, maar zijn in sommige landen niet erkend. De prachtige vacht heeft niet de neiging snel te gaan klitten, waardoor tweemaal per week borstelen voldoende is. Om de vacht mooi wit te houden. Zo nu en dan baden. De gezichtsplooien kunt u af en toe schoonmaken met zuurvrije vaseline om donkere verkleuring te voorkomen. De schouderhoogte is 20-24 cm en het ideale gewicht is 2,5-3 kilo. De Japanse Spaniel werd vroeger zo klein gefokt, dat de adelijke dames ze huisvestten in bamboe vogelkooitjes en als zij een wandelingetje maakten konden de hondjes eenvoudig in de wijde mouw van de kimono worden meegedragen. Tegenwoordig is de Japanse Spaniel zich terdege bewust van zijn voornaamheid en roemruchte historie die van hem een adelijke verschijning heeft gemaakt. Een ideaal gezelschapshondje met elegante manieren.

Activiteit

Hij houdt van rennen, ravotten en spelen. Er wordt wel gezegd dat zij ook kunnen klimmen. Ze kunnen prima op een flat gehouden worden.

Verschijning

 • Algemeen: De Japanse Spaniel is een kleine en vierkant gebouwde hond. Het is een kwiek hondje met sierlijk uiterlijk. Het lichaam is kort met brede en diepe borst. Rechte rug en iets opgetrokken buik. Tamelijk korte benen met fijn bot. Niet te korte hals. Het gangwerk is erg sierlijk doordat de Japanse Spaniel zijn benen hoog optilt.
 • Kleur: De kleuren zijn zwart met wit of rood met wit. De kleuren sable met wit en driekleur komen ook voor, maar zijn in sommige landen niet erkend.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is in verhouding tot het lichaam groot en heeft een brede schedel en een zeer korte voorsnuit. De schedel is niet alleen breed, maar ook naar voren gerond doch niet gewelfd. De stop is zeer diep. De ogen zijn karakteristiek voor dit ras. Het zijn grote en donkere ogen en het oogwit in de ooghoek moet zichtbaar zijn, hetgeen het ras een speciale uitdrukking geeft. De oren moeten klein en v-vormig zijn, hoog aangezet en naar voren hangend. Ondervoorbijtend.
 • Staart: Gekruld over de rug gedragen. Hoog aangezet, weelderig bevederd.
 • Voeten: Kleine hazevoeten, aan de voorkant bevederd.
 • Beharing: Zijn vacht is zijdeachtig, zacht en lang. Het haar mag niet krullen.
 • Schofthoogte: 20-24 cm en het ideale gewicht is 2,5-3 kilo.

Aard

 • Vrolijk
 • Intelligent
 • Speels
 • Aanhankelijk
 • Innemend
 • eigenwijs
 • Zelfbewust
 • Elegant
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.