LabradoodleRasgroep

niet door de FCI erkende rassen

Labradoodle

Beschrijving

De Labradoodle is een niet al te grote, compacte hond. Stevige botstructuur en het hoofd meer stomp dan spits. Zachte, levendige ogen met een vriendelijke en trouwe uitdrukking. De sabelvormige staart wordt laaggedragen. De voeten zijn sterk en compact.

Maten:
Er zijn 3 maten labradoodles:
Standaard: 60 - 65cm, gewicht 24 - 35 kg
Medium : 45 - 58cm, gewicht 17,5 - 23 kg
Miniatuur: 40 - 45cm, gewicht 10 - 17 kg

De miniatuur is niet echt klein maar tenger. Hij is duidelijk groter dan een miniatuur poedel.

Verschijning

Vacht:
Er zijn twee soorten vacht, de krulvacht zoals van een poedel en de "wavy" vacht. Beide types komen in één nest voor, evenals de verschillende kleuren. De vacht mag niet ruiken of uitvallen. De "wavy" vacht vergt vrij weinig onderhoud, de krulvacht heeft een regelmatige kambeurt nodig. Knippen is noodzakelijk om de vacht op lengte te houden.

Kleur en pigment:
De kleur is divers, gebroken wit (chalk), crème (shades of cream), zwart, rood, café au lait, bruin (chocolate), abrikoos (apricot) en zilver. Multi-kleur is bij de Australian Labradoodle niet toegestaan. Het pigment is leverkleurig of zwart. Hazelnootkleurige ogen komen vaak voor bij de honden met leverkleurig pigment, bruine of zwarte ogen bij het zwarte pigment.

Aard

Karakter:
De labradoodle is een vriendelijke huishond met een bruisend karakter. Soms clownesk met gevoel voor humor, gevoelig en met een sterke "will to please". Het is absoluut noodzakelijk om hun intelligentie begeleiden en te onderhouden, zonder training kan het een vervelende aandachttrekker worden. Kan absoluut niet zonder gezelschap. De omgang met kinderen is zeer goed.

Deze rasbeschrijving geldt niet altijd voor eerste kruising Labradoodles.
Het is wel van toepassing op multi-generatie Labradoodles.
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.