Lakeland TerrierRasgroep

Terriers

Lakeland Terrier

Beschrijving

Ooit stond dit ras bekend als de Paterdale Terrier. Dit ras komt uit de Cumberland Lake gebied in Engeland waar het dier gebruikt werd door boeren als vossen-jagers. De dappere hondjes gingendiep in de grond om de vos op te jagen en kwamen daarbij wel eens vast te zitten gedurende dagen achtereen. Soms moesten er extreme maatregelen gebomen worden om de dieren weer uit hun benarde positie te bevrijden. Hoewel de precieze afkomst niet helemaal duidelijk is, deelt de Lakeland waarschijnlijk zijn voorouders met Border, Bedlington en Dandie Dinmont Terriers. Hoewel dit ras uitstekende jacht eigenschappen bezit, is de huidige hond rustig van aard. Momenteel komt dit ras nog niet zo veel voor op de Nederlandse tentoonstellingen.

Activiteit

De Lakeland Terrier is gek op spelletjes.

Verschijning

 • Algemeen: De Lakeland is stevig en heeft een vierkant lichaam met krachtige uitstraling. Het hondje straalt energie uit en is goed geproportioneerd. De borst is goed gespierd. De rug is stevig, matig kort en goed gespierd. De voorbenen zijn recht met goed bone. De achterbenen krachtig en gespierd met goede hoekingen. De hals is iets gebogen en wordt elegant gedragen. Geen keelhuid.
 • Kleur: Zwart, blauw, lever, rood of goud kleur met of zonder zwarte, blauwe of leverkleurige aftekeningen op de rug. Tarwekleurige of tan kleurige aftekeningen op het hoofd, keel, schouders en benen.
 • Hoofd en schedel: Vlakke schedel, mooi gesneden en rechte snuit. De lengte van de stop tot aan de neuspunt mag niet langer zijn dan die van de occiput tot de stop. De neus is zwart, behalve van lichtergekleurde (leverkleurige) honden. Kleine, ovale ogen die donker of zwart van kleur zijn. Kleine, v-vormige oren, die gevouwen worden gedragen en soms recht(er)opstaan als de hond alert is.
 • Staart: Is hoog aangezet.
 • Voeten: De voeten zijn klein en compact, rond en met stevige voetzooltjes.
 • Beharing: De vacht is dicht, hard en weersbestendig.
 • Schofthoogte: Reu en Teef maximaal 37 cm. Gewicht: Reu: 7,7 kg, Teef: 6,8 kg

Aard

 • Levendig
 • Gewend te werken
 • Gemakkelijke metgezel
 • Vriendelijke voor eigen mensen
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.