Luzerner LaufhundRasgroep

Lopende Honden, Zweethonden en verwante rassen

Luzerner Laufhund

Beschrijving

De Luzerner Laufhund is één van de vier Zwitserse Brakkensoorten die erg op elkaar lijken. De Luzerner, de Berner en de Schweizer Laufhund verschillen slechts door de kleur en de vacht. De andere Zwitserse Brak, de Jura Laufhund of Bruno de Jura verschilt van deze drie qua type. Dit ras is nauw verwant aan de Chien de Saint-Hubert en de oude Franse Lopende Honden. Waarschijnlijk komen deze honden al voor sinds eind 1400. Reeds op schilderijen uit 1700 ziet men deze honden die tijdens de jacht te paard werden gebruikt en vooral in meutes werkten. De Luzerner Laufhund is een uitstekende jager op hazen en heeft een goede reukzin. Het is een levendig ras met sterk jachtinstinct

Activiteit

De Luzerner Laufhund is niet erg geschikt als gezinshond omdat het ras zeer veel beweging nodig heeft en een sterke jachtpassie bezit.

Verschijning

 • Algemeen: De Luzerner Laufhund is een middelgrote hond, fijn gebouwd en met elegante en adellijke uitstraling. De Luzerner Laufhund ziet er iets hoogbenig uit. Het lichaam is lang met niet te brede doch diepe borst. De rug is recht en lang. De lendenen zijn sterk en gespierd. Voorbenen zijn recht met sterke botten en de achterhand is gespierd met licht gehoekte spronggewrichten. De hals is tamelijk lang zonder keelhuid.
 • Kleur: Licht grijs-zwart of zwart-wit gespikkeld met grote zwarte platen. Roestbruine of gele aftekeningen op het hoofd, benen en buik.
 • Hoofd en schedel: Middelgroot hoofd met licht gewelfde schedel en niet te veel stop. Lange neuspartij die evenwel niet spits is. Lippen niet teveel ontwikkeld. Krachtige kaken en schaargebit. De oren zijn laag aangezet, in plooien vallend, afgerond aan de onderzijde, tamelijk breed en zo lang dat de neuspunt geraakt wordt. Tamelijk grote en donkere ogen met intelligente en vriendelijke uitdrukking.
 • Staart: Niet te lang, recht of met lichte boog gedragen. Zeker als de hond in beweging is zal de staart iets opwaarts gedragen worden.
 • Voeten: Rond.
 • Beharing: Kort, dicht en glad aanliggend
 • Schofthoogte: Reu en Teef: niet onder de 42 cm; de ideale schofthoogte ligt tussen de 45 en 50 cm.

Aard

 • Actief
 • Vriendelijk
 • Zachtaardig
 • Aanhankelijk
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.