Mastin de los PirineosRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Mastin de los Pirineos

Beschrijving

Dit Spaanse ras is afkomstig van de zuidelijke hellingen van de Pyreneeën en wordt daarom vaak verward met de Pyreneese berghond. De Pyreneese Berghond is echter een totaal ander ras, van Franse herkomst. De Mastin de los Pirineos staat ook bekend onder de naam: Dog van Navarra en Dog van Leon.

Activiteit

Dit ras heeft veel beweging nodig. Naast de dagelijkse wandelingen heeft hij een grote behoefte om zich langdurig vrij rond te bewegen op een grote oppervlakte.

Verschijning

 • Algemeen: Dit ras behoort niet alleen een fraaie, maar ook een sterke verschijning te zijn. Geheel symmetrisch en met een sierlijke gang. Het lichaam is matig lang en soepel, het is een forse hond maar niet massief. De voorborst is breed en diep met goed gebogen ribben. De bespiering van dit ras komt goed tot zijn recht door de vele buigingen in zijn lichaamslijn. De schoft ligt lager ten opzichte van het kruis. De sterke hals is lang, slank en sierlijk soepel. De hals wordt omgeven door een losse huid die aan de keel twee symmetrische wammen vormt, die door een diepe groef worden gescheiden. De krachtige, goed gevormde voorhand heeft een perfecte bespiering. De goed geplaatste schouders zijn krachtig. De onderbenen zijn matig lang en sterk aan de elleboog. De voorbenen zijn kaarsrecht en zeer lenig. De lange achterbenen vormen een nagenoeg rechte hoek met het lichaam. De dijen zijn sterk en goed bespierd, de onderbenen loodrecht met een lichte neiging tot het naar binnen draaien van de sprongen. Het kruis ligt hoog en is zeer stevig.
 • Kleur: Wit, met twee grote, grijze of goudkleurige platen die aan de zijkant van het hoofd en het begin van de hals lopen. Het haar van de aftekeningen is aan de wortel wit en het laatste tweederde deel is gekleurd. Als het haar van de aftekeningen tegen de draad in wordt gestreken dan is het wit. De aftekeningen hebben geen sterke contouren, zodat ze niet tegen de witte achtergrond afsteken maar er vloeiend in over gaan. Veel honden van dit ras hebben ook zo'n aftekening op het kruis, die loopt tot de staartaanzet en dan met andere aftekeningen op de rug en de ribben. De kleuren wit en zwart en ook gespikkeld, zijn minder gewenst. De huid is roze of wit.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is groot en lang, het geeft een heel krachtige indruk. De brede schedel is licht afgerond en het voorhoofd is nagenoeg vlak. De achterhoofdsknobbel is duidelijk zichtbaar. Een lange, krachtige snuit met zware, hangende lippen. De neus is zwart. Gebit: sterk en spierwit. De hoektanden zijn zeerr scherp en evenals de molaren enorm groot, terwijl de andere premolaren klein zijn. Het harde, geribbelde verhemelte is zwart. Oren: kleine, puntige oren die hangen. De ooraanzet is sterk en goed zichtbaar. Ogen: donker van kleur en naar verhouding klein. Het onderste ooglid is enigszins uitgezakt waardoor het bindvlies zichtbaar is. De ogen hebben een schrandere uitdrukking.
 • Staart: Matig hoog aangezet en is soepel en sterk. De staartlengte is middellang en wordt in rust laag gedragen met een kleine buiging. Bij opwinding is de staartdracht opgeheven en fier.
 • Voeten: Noch groot, noch lang. De tenen zijn goed gesloten en hebben goede krommingen. Voorkeur voor Hubertusklauwen.
 • Beharing: Niet echt lang, dik en dicht. De vacht is niet wollig maar voelt grof aan. De beharing is langer aan de hals, de keel, de dijen, de staart, de achterzijde van de voorbenen en de buik.
 • Schofthoogte: Reu en Teef: 70 - 80 cm. De teven zijn minder groot en minder zwaar.
 • Gewicht: 55 - 70 kg

Aard

 • Verstandig
 • Waakzaam
 • Opmerkzaam
 • Intelligent
 • Trouw
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.