Mastin EspagnolRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Mastin Espagnol

Beschrijving

De Mastin Espagnol komt uit Spanje en werd vooral gebruikt als bewaker van de kudden. Dit ras moest bescherming bieden tegen wolven en andere roofdieren alsmede bescherming bieden aan de herders die met de kudden trokken. De Mastin stamt waarschijnlijk af van de zware Middeleeuwse Doggen. Overigens bleek de Mastin ook geschikt voor de jacht op groot wild. De Mastin Espagnol is een uitstekende waakhond en tevens erg aanhankelijk voor het eigen gezin. U dient dit ras wel consequent op te voeden. Momenteel ziet men dit ras nog niet erg veel op de Nederlandse Tentoonstellingen.

Activiteit

De Mastin Espagnol kan prima buiten gehouden worden doordat de vacht goed tegen weersinvloeden bestand is. De Mastin houdt van een stevige wandeling.

Verschijning

 • Algemeen: De Mastin Espagnol is een zware en rechthoekige hond. Zij stralen een enorme kracht uit. De rug is krachtig en goed bespierd. De ribben zijn gerond. Minimaal is de ribomvang 1/3 van de schofthoogte. De lendenen zijn krachtig en breed. Brede en diepe borst, goed bespierd. De buik is een ietsje opgetrokken. De voorbenen zijn recht en staan mooi parallel. Sterke beenderen. Zeer bespierde schouders. De achterbenen zijn krachtig met goede hoekingen. De hals is breed, en stevig, goed gespierd en buigzaam. De huid op de hals is dik en los.
 • Kleur: Eenkleurig geel, rood, zwart, wolfsgrauw en roodbruin. Ook gestroomd of gevlekt. komen voor. Wit mag niet overheersen in de vachtkleur.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is sterk en breed. De lengte van de schedel verhoudt zich als 6 tot 4 ten opzichte van de snuit. De schedel en snuit is van boven gezien vierkant. De schedel is breed en moet in breedte gelijk zijn aan de lengte of zelfs iets breder zijn. Occiput is duidelijk aangegeven. De stop is niet erg duidelijk gemarkeerd. De snuit is recht en profil. Van bovenaf gezien lijkt de snuit iets rechthoekig, die iets toeloopt naar de neus toe. De neus is zwart, groot en breed. De ogen zijn klein in verhouding tot de schedel, amandelvormig en bij voorkeur zwart van kleur. De uitstraling is intelligent en edel. Het onderste ooglid mag iets van het oogwit laten zien. De oren zijn middelmatig groot en zijn hangend. Ze zijn driehoekig van vorm en aangezet boven de ooglijn. In rust hangen de oren vlak tegen het hoofd, maar niet te dicht tegen de schedel aan. Is de hond in aandacht dan kunnen de oren iets van de schedel afhangen.
 • Staart: De staart is breed aan de basis en gemiddeld hoog aangezet. De staart wordt bedekt met haar dat langer is dan dat op het lichaam. In rust wordt der staart laag gedragen, juist reikend tot de sprong. Wanneer de hond actief is of in beweging zal de staart sabelvormig worden gedragen.
 • Voeten:Kattevoeten. Goed gesloten tenen en stevig. Aan de achterbenen kan een dubbele of enkele wolfsklauw aanwezig zijn.
 • Beharing: De bovenvacht is stokharig met dichte ondervacht. Op de rug en staart is het haar langer. Aan de benen is het haar korter.
 • Schofthoogte: Reu: minimaal 78 (wenselijk boven 80 cm), Teef: minimaal 74 cm (wenselijk boven 75 cm)

Aard

 • Moedig
 • Zachtmoedig voor eigen gezin
 • Wantrouwend jegens vreemden
 • Zelfverzekerd
 • Intelligent
 • Waaks
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.