Mexicaanse NaakthondRasgroep

Spitzen en Oertypen

Mexicaanse Naakthond

Beschrijving

De Mexicaanse Naakthond is er in drie soorten. Een kleine met een schouderhoogte van 25 tot 35 cm, middel met een schouderhoogte van 36 tot 45 cm en een grote met een schouderhoogte van 46 tot 58 cm met een uitzondering tot 60 cm indien de betreffende hond uitzonderlijk van kwaliteit is. Deze naakthonden zijn volstrekt kaal, met uitzondering van een stugge kuif op het voorhoofd en wat haren aan de staartpunt. Af en toe dient de hond afgezeemd te worden om de huid schoon te houden. De huid moet beschermd worden tegen verbranding met een zonnebrandcreme. Hij is aanhankelijk en gaat goed met kinderen om. Intelligent, rustig en waardig. Hij heeft niet veel behoefte aan beweging, maar wordt wel graag mee uit genomen. Het is een uiterst zeldzaam ras, waarvan er in Nederland slechts een paar exemplaren zijn.

Activiteit

Hij heeft niet veel behoefte aan beweging, maar wordt wel graag mee uit genomen.

Verschijning

 • Algemeen: De Mexicaanse Naakthond heeft een vrij brede borst, die tevens diep is. De ribben zijn goed gewelfd. Vrij lange benen met licht bone. Vlakke rechte rug en gewelfde lendenen. De hals is lang en slank en gaat vloeiend over in de schouders. Schaargebit. Overigens ontbreken de valse kiezen bij dit ras.
 • Kleur: Elke kleur is geoorloofd, ook gevlekt. Meestal echter olifantgrijs. De donkere kleuren worden het meest gewaardeerd in het ras.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd heeft een tamelijk smalle schedel. De snuit is redelijk lang en puntig. De stop is onduidelijk aangegeven. De ogen zijn hazelnootkleurig of donker. Ogen zijn niet te diepliggend. De oren staan rechtop.
 • Staart: Lang en eindigen in een punt.
 • Voeten: Hazevoeten met tenen die ingetrokken zijn. Zwarte nagels bij donkere dieren, lichter bij honden met pigmentloze voetjes.
 • Beharing: Afwezig, soms een bosje haar op de schedel en aan de staartpunt. De huid moet glad, warm en zacht aanvoelen. De huid is erg teer, waardoor gemakkelijk littekens kunnen optreden. Ook kan een behaarde exemplaar in het nest zitten. Dan hebben ze vrij kort stokhaar. Deze honden krijgen wel een stamboom maar mogen niet op shows uitgebracht worden.
 • Schofthoogte: Een kleine van 25 tot 35 cm, een middel van 36 to 45 cm en een grote met een schofthoogte van 46 tot 58 cm.

Aard

 • Aanhankelijk
 • Rustig
 • Intelligent
 • Waardig
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.