Parson Russell TerrierRasgroep

Terriers

Parson Russell Terrier

Beschrijving

Uit de door dominee John “(Jack was zijn roepnaam) Russell voor de vossenjacht gefokte terriërs zijn de 2 rassen geheten Parson Russell Terriër en Jack Russell Terriër ontstaan. Oorsprong van beide rassen is dus dezelfde, waardoor er nog steeds veel overeenkomsten tussen beide rassen zijn.

Dominee John Russell’s eerste teef "TRUMP" is de grondlegger geweest voor zijn eigen werklijn terriërs. Deze terriërs moesten voldoen aan de specifieke werkeigenschappen die hij stelde: De hond moest mee kunnen lopen in de meute, goed op de vos te gebruiken zijn en het wild aanblaffen en uit de holen jagen zonder het wild te doden. De Parson Russell Terriër is een prachtig bezit als hij/zij bij u past. Overweeg bij uw keuze zijn geweldig temperament. Door zijn eigenzinnige, moedig karakter, nodig voor het zelfstandig werken onder de grond, is de Parson Russell voor geen kleintje vervaard. In 1990 werd de Parson Russell Terriër door de FCI erkend.

Activiteit

De Parson Russell is en blijft een werkhond en hoewel natuurlijk niet elke Parson Russell kan jagen is het goed mogelijk "ander werk" voor hem te zoeken bijvoorbeeld: behendigheid, flyball, races enz.. Een hond met deze mate van werklust en intelligentie zal zich enorm vervelen als hij daar niets mee kan doen.

Verschijning

Algemeen: De Parson Russell is een actieve, lenige hond, gebouwd voor snelheid en uithoudingsvermogen. De lengte van het lichaam is iets langer dan de hoogte van de schoft tot de grond. De rug is sterk en recht, de borst matig diep en moet makkelijk met beide handen omspannen kunnen worden. Sterke rechte voorbenen en sterke goed gespierde achterbenen met compacte, sterke voeten die nog naar binnen nog naar buiten draaien. De hals is gespierd en niet te lang. De huid van de is dik en los.

Kleur: De Parson Russell Terriër behoort wit of overwegend wit met tan, lemon, zwart (of driekleurige) aftekeningen te zijn. Bij voorkeur met aftekeningen op het hoofd en bij de staartaanzet.

Hoofd en Schedel: De schedel is vlak, wordt naar de ogen toe smaller en heeft een ondiepe stop. Lengte van de stop tot de neus moet iets korter zijn dan de afstand van de stop tot de achterhoofdsknobbel. Zwarte neus. Amandelvormig, donkere ogen met levendige uitdrukking. Het oor is klein, V-vormig, voorover vallend, en de vouw mag niet boven de schedellijn uitkomen. Sterke gespierde kaken meteen perfect schaargebit

Staart: Ongecoupeerd, tijdens beweging hoog gedragen

Voeten: Compact met stevige voetzolen, die noch naar binnen noch naar buiten draaien.

Beharing: Glad, broken of ruwe vacht die stug en dicht is.

Schofthoogte: Reuen: ideale schofthoogte 36 cm. Teven: ideale schofthoogte 33 cm.

Aard

  • Moedig
  • Vriendelijk
  • Sportief
  • Actief
  • Aanhankelijk
  • Soms eigenwijs
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.