Podenco CanarioRasgroep

Spitzen en Oertypen

Podenco Canario

Activiteit

De Podenco Canario heeft veel beweging nodig en heeft een sterk jachtinstinct. Hij jaagt als primitieve Windhond op zijn reuk. Pas als hij het konijn heeft opgespoord, gebruikt hij zijn snelheid. Daarom wordt hij wel ‘konijnewindhond’ genoemd.

Verschijning

 • Algemeen: Het is een hond van gemiddelde grootte, lang van lijnen, slank, licht en uitermate gehard. Enigszins langer dan hoog. Zijn borst is goed ontwikkeld, maar reikt niet tot de ellebogen. Goed gespierde, rechte hals, met een gladde huid zonder wammen. De hals is buigzaam en rond. De rug toont goed ontwikkelde spieren, zoals passend is voor het rennen en de inspanningen van de jacht. De lendenen zijn enigszins lang. Het kruis is van een stevige beenderstructuur. De borst is goed ontwikkeld, maar reikt niet tot aan de ellebogen. Weinig afgetekend sternum. Ovale ribben. De omvang van de borst is 5-8 cm meer dan de schouderhoogte. De buik is opgetrokken, zonder zo windhondachtig te zijn als die van de Galgo. Duidelijk aangegeven flanken. Het skelet is goed ontwikkeld. De afwezigheid van een onderhuidse vetlaag laat de ribbenkast, de wervelkolom en de heupbeenderen goed uitkomen. Enorm ontwikkelde, droge spieren. De samentrekkingen van de spieren moeten door de huid heen zichtbaar zijn. De voorbenen zijn stevig, volkomen recht, loodrecht en paralel. Ze hebben een fijne maar stevige beenderstructuur. De hoek tussen schouderblad en opperarm bedraagt ongeveer 110 graden. Die tussen dijbeen en onderbeen ongeveer 120 graden en de sprong heeft een hoek van zo’n 130 graden. de draf moet lenig, gestrekt en zeer licht zijn.
 • Kleur: De voorkeur gaat uit naar een rood-witte vacht, met lichter rood of dieper rood, van oranje tot donkerrood (acajou). Alle combinaties van kleuren zijn toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Langwerpig, in de vorm van een afgeknotte kegel, van gemiddelde lengte (21-22cm). De belijning van het aangezichtsdeel van de schedel verloopt parallel. De schedel is veel langer dan breed, vlak, met een duidelijke achterhoofdsknobbel en een weinig duidelijke stop. De brede snuit steekt duidelijk naar voren en heeft de vorm van een puntige kegel. De neus is iets hoger dan de schedel. Fijne, gesloten lippen, in een kleur die overeenkomt met de neus. Gebit: Schaargebit. De tanden passen perfect op elkaar en zijn goed ontwikkeld. Oren: Tamelijk groot. Breed bij de aanzet en uitlopend in een punt. Worden bij opwindingen licht uit elkaar geplaatst en in rust wat meer naar achteren gedragen. Ogen: Schuin geplaatst. Klein. Amandelvormig. Amberkleurig en meer of minder donker gepigmenteerd, in overeenstemming met de vachtkleur.
 • Staart: Lang, tamelijk laag aangezet.
 • Voeten: De voorvoeten zijn kattenvoeten, veelal licht naar buiten gedraaid, met stevige ovale voetkussens. Geen Hubertusklauwen.
 • Beharing: De huid is stevig en ligt vlak aan. Zonder vouwen. De glad aanliggende vacht is glad.
 • Schofthoogte: reuen 55-64 cm, teven 53-60 cm: een afwijking van 2 cm meer of minder is toegestaan voor rastypische honden.

Aard

 • Aanhankelijk
 • Goedaardig
 • Lief voor kinderen
 • Vindingrijk
 • Intelligent
 • Sterk jachtinstinct
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.