PoedelpointerRasgroep

Voorstaande honden

Poedelpointer

Beschrijving

De Poedelpointer is een Duitse staande hond en ontstaan uit een kruising tussen de Koningspoedel en de Engelse Pointer. Dit om de goede jachteigenschappen van beide honden te verenigen: de Koningspoedel voor schranderheid en waterwerk en de Pointer voor het voorstaan op veerwild. Er is geen verwantschap met de Duitse Staander. Als ideaal type wordt de bouw van de staande honden aangenomen, met een schofthoogte van 60-65 cm, met een niet té lange, ruwharige vacht welke bruin of zwart is, zonder aparte aftekeningen. Er moet onderhaar zijn op het lichaam. De hond moet een snor hebben en "veren aan de poten"

Verschijning

Als ideaal type wordt de bouw van de staande honden aangenomen, met een schofthoogte van 60-65 cm, met een niet té lange, ruwharige vacht welke bruin of zwart is, zonder aparte aftekeningen.
Er moet onderhaar zijn op het lichaam.
De hond moet een snor hebben en "veren aan de poten"

Oog: Middelmatig groot, rond en vurig van en gele tot bruingele kleur en met de uitdrukking als van een roofvogel.

Aard

Karakter:
De hond hecht sterk aan het gezin en vooral aan de baas, die zelf een sterk karakter dient te bezitten om de hond te leiden. De Poedelpointer is een uitstekende waakhond, is altijd bereid tot werken, maar zoekt door z'n intelligentie altijd de grenzen op van wat mogelijk is. Het karakter kan het beste worden getypeerd als "ruwe bolster, maar blanke pit".

Tekst en foto: Harry Moerkamp
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.