Shiloh ShepherdRasgroep

Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden

Shiloh Shepherd

Beschrijving

De Shiloh Shepherd is een ras dat nog in ontwikkeling is. Het is een creatie van Tina Barber, een Amerikaanse die oorspronkelijk uit Duitsland komt. Zij trainde Duitse Herders voor bewaking, maar doordat het ras steeds meer veranderde en er steeds meer HD voor kwam, in 1962 besloot ze haar eigen honden te gaan fokken. Uiteindelijk is daaruit in 1974 de Shiloh Shepherd ontstaan. Het is een hond met de intelligentie van de Duitse Herder, met zeer goede heupen, een hart van goud en zeer vriendelijk bij kinderen en andere huisdieren.. Er is een complete database met daarin gegevens van alle geregistreerde Shilohs zoals gezondheid, uiterlijk en temperament. De International Shiloh Shepherd Registration (ISSR), is de enige registratie van de echte Shiloh Shepherds. Het LMX (Litter Mate Cross-reference) evalueert allegegevens zoals temperament, vacht, kleur, bouw, gezondheidsproblemen en uitslagen van heupfoto’s, inclusief de dominante en recessieve eigenschappen. Omdat de Shiloh nog steeds in ontwikkeling is, is het belangrijk dat al deze gegevens verzameld worden.

Activiteit

Een Shiloh Shepherd heeft gemiddeld beweging nodig. Hij houdt van zwemmen.

Verschijning

  • Algemeen: De Shiloh Shepherd is een grote hond met een adellijke verschijning. Het lichaam iets langer dan hoog. Zijn reuzenformaat doet niets af aan zijn trotse gangwerk en schijnbaar moeiteloze beweging.
  • Kleur: de Shiloh is er in verschillende kleuren. Sables en duals, maar ook effen wit en effen zwart is toegestaan. Alleen witte tenen en witte vlek op de borst toegestaan.
  • Hoofd: breed en nobel, met lichte stop en in verhouding met het lichaam. Sterk ontwikkelde kaakbeenderen, een geleidelijk smaller wordende snuit. Ogen van middelmatige grootte, amandelvormig, een weinig schuin geplaatst en niet uitpuilend. Alle tinten bruin zijn toegestaan. Oren zijn matig groot in verhouding tot de schedel. Schaargebit.
  • Staart: dichtbegroeid, tot voorbij het hakgewricht reikend, sabelvormig niet in krul gedragen.
  • Voeten: Kort, rond en goed gesloten. Voeten zijn gewelfd. Krachtige voetzolen.
  • Beharing: stugge bovenlaag met dichte ondervacht. Zowel kort als langhaar.
  • Schofthoogte: reu minimaal 71 cm, ideaal is 76 cm of hoger. Teef: 66 cm ideaal is 71 cm of hoger.

Aard

Moedig, zelfverzekerd, intelligent, beschermt trouw zijn huis en diegenen waar hij van houdt, evenwichtig en dapper zonder onnodige agressie.
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.