Staffordshire Bull TerrierRasgroep

Terriers

Staffordshire Bull Terrier

Beschrijving

De Staffordshire Bull Terrier heeft een wat duistere voorgeschiedenis. Vroeger werden honden gefokt om te dienen als vechthond als vermaak voor de Corinthians, uit Londen. Aan het begin van de 19e eeuw verlangen zij een sportieve en geduchte hond. Daartoe kruisten zij Bulldoggen en Terriërs, zonder op het uiterlijk te letten. Gelukkig werden in 1835 deze gevechten tussen honden verboden. Het ras bleef bestaan en men is er inmiddels in geslaagd om een plezierige hond te fokken. Hoewel zijn achtergrond niet geheel is verdwenen is de Staffordshire Bull Terrier een lief dier geworden voor zijn eigen huisgenoten en op straat goed in toom te houden. De meeste honden geven geen blijk van onbetrouwbaarheid tegenover mensen. De combinatie van vriendelijkheid voor eigen mensen en zijn kalmte maken dit ras tot een prettige huisgenoot.

Activiteit

De Staffordshire Bull Terrier is een actieve hond en is dol op wandelen en spelletjes.

Verschijning

 • Algemeen: De Staffordshire Bull Terrier heeft een enorme kracht en is zwaar gespierd, maar tevens lenig en wendbaar. Het lichaam is kort met rechte ruglijn. Het front is breed met diep borst. Ribben goed gewelfd en tamelijk licht in de lendenen. De hals is gespierd en tamelijk kort, geleidelijk verbredend naar de schouders. Benen recht met flink bot. Voeten iets naar voren gedraaid bij de voorbenen, doch polsen zijn stevig en sterk. Achterbenen met goed gebogen knie en lage sprongen.
 • Kleur: Rood, rossig, wit, zwart of blauw, of een van deze kleuren met wit. Verder iedere schakering van gestroomd of gestroomd met wit. Zwart met bruin of leverkleur minder gewenst.
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is kort en overal diep. De schedel is breed met zwaar ontwikkelde kauwspieren. Stop duidelijk aangegeven. De snuit is kort met zwarte neus. Ogen zijn donker (bij voorkeur) en rond van vorm. De hond kijkt recht naar voren. De oren zijn half staand of een roze-oor, niet te groot van maat. Een geheel staand of hangend oor is verwerpelijk. Schaargebit. Stevige lippen.
 • Staart: Matig lang, laag aangezet, versmallend naar de punt en vrij laag gedragen. Moet op een ouderwetse pompslinger lijken.
 • Voeten: Met goede eelt kussens, sterk en middelmatig groot.
 • Beharing: Glad, kort en dicht op de huid liggend.
 • Schofthoogte: Reu en Teef: ongeveer 35.5 - 40.6 cm (in proportie tot de gewicht van de hond)

Aard

 • Geen waakhond
 • Onbevreesd
 • Geschikt voor kinderen
 • Niet altijd even handelbaar
 • Intelligent
 • Vasthoudend
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.