Sussex SpanielRasgroep

Retrievers en waterhonden

Sussex Spaniel

Beschrijving

De Sussex Spaniel komt uit Engeland en bestaat al redelijk lange tijd. Rond 1795 begon Mr Fuller in Sussex dit ras te fokken. Zijn bloedlijnen worden nog steeds teruggevonden in de huidige generaties. Na de tweede Wereldoorlog was het aantal overgebleven Sussex Spaniels erg laag. Mrs Freer's Fourelover's kennel bezat destijds nog een stuk of 8 honden en met zorgvuldig fokken heeft zij het ras weten te handhaven. In Engeland is dit ras erg populair, maar in Europa ziet men het ras zelden op tentoonstellingen noch op het veld. De Sussex Spaniel is geen snelle renner in het open veld, maar zal dit door zijn goede neus en vastberadenheid makkelijk kunnen compenseren. Als stevige en kleine hond zullen zij gemakkelijk kleine vogels en klein wild binnen kunnen halen. De Sussex Spaniel is een erg prettige hond, ook om mee te werken. De fraaie, diepe leverkleur is uniek voor het ras. Hou rekening met de vacht die de nodige verzorging nodig heeft.

Activiteit

De Sussex Spaniel is een actieve hond die erg graag werkt.

Verschijning

 • Algemeen: De Sussex Spaniel is een sterke, massieve hond met een krachtig lichaam. Het lichaam is langer dan hoog. Het hele lichaam kan gekarakteriseerd worden als "laag en lang" met horizontale ruglijn. Brede borst. De rug is erg gespierd, lang en breed. De benen hebben zwaar bone. Hals is tamelijk lang, sterk en licht gewelfd. Het hoofd wordt niet veel hoger dan de ruglijn gedragen.
 • Kleur: Een rijke, diepe leverkleur, uniek voor het ras
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is vrij lang, breed met een brede vierkante snuit en duidelijke stop. De schedel is - gemeten vanaf de achterhoofdsknobbel tot de stop - langer dan de snuit. Achterhoofdsknobbel is duidelijk aangegeven, maar niet puntig. De neus is breed en leverkleurig. Het hoofd is qua grootte mooi in verhouding tot het lichaam. De ogen zijn hazelnootkleurig, en vrij groot, maar niet opvallend groot in verhouding tot het hoofd. Geen haw. De uitdrukking is zacht. De oren zijn dik, groot en laag aangezet. Schaargebit.
 • Staart: De staart is laag aangezet en wordt tot 12.5 - 18 cm ingekort.
 • Voeten: Rond, met stevige voetzooltjes. De voeten zijn goed bedekt met haar.
 • Beharing: De vacht is dik, glad of iets golvend, maar nooit krullend met goede bevedering rond de staart, oren en bovenzijde van de benen. Een dikke kraag rond de nekpartij. De beharing is in staat de hond te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
 • Schofthoogte: Reu: en Teef: 38 - 41 cm.

Aard

 • Actief
 • Energiek
 • Houdt van werken
 • Lief voor kinderen
 • Zachtaardig
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.