Tatra HondRasgroep

Herdershonden en veedrijvers behalve de Zwitserse Sennenhonden

Tatra Hond

Beschrijving

De Tatra Hond is bekend onder verschillende namen, zoals de Owcharek Podhalanski en Poolse Berghond. Dit ras moet niet verward worden met de Slowaakse hond, de Tchouvatch, die ook wel Tatra Tchouvatch wordt genoemd. De Tatra Hond is een Pools ras en was een typische berghond die de kudden moest bewaken tegen menselijke en dierlijke vijanden. Deze hond lijkt qua uiterlijk erg veel op de Kuvasz en de Tchouvatch en alleen een kenner kan de honden uit elkaar houden. De Tatra Hond is in vergelijking met de Kuvasz iets lager en langer en het hoofd heeft een diepere stop, terwijl de beharing van de Tatra Hond ook iets minder gegolfd is dan die van de Kuvasz. Men mag stellen dat de Tatra Hond iets grover gebouwd is dan de Kuvasz. Het is een prettige hond met fraai uiterlijk dat steeds meer belangstelling krijgt in Nederland.

Activiteit

De Tatra Hond heeft gemiddelde beweging nodig.

Verschijning

 • Algemeen: De Tatra Hond is een compacte en rechthoekig gebouwde hond. Het lichaam is lang en massief. Rechte en sterke rug. Iets geheld kruis. Diepe borstkas en vrij vlakke ribben. Licht opgetrokken buik. De benen zijn recht, krachtig en goed bespierd. De hals is middelmatig lang, goed gespierd en zonder wammen.
 • Kleur: Wit, een gele vleug is ongewenst.
 • Hoofd en schedel: Droog en hoog gedragen. Iets gewelfde schedel met voorhoofdsgroef. Stop is duidelijk aangegeven. Sterke voorsnuit die geleidelijk versmalt naar het einde toe. Brede neusrug. Strakke lippen met zwarte randen. De ogen zijn middelmatig groot en iets schuin geplaatst. De oren zijn niet te lang, driehoekig en tamelijk dik. Schaargebit.
 • Staart: Onder de ruglijn gedragen en niet te hoog aangezet. Lang, reikend tot de sprongen en niet gekruld gedragen.
 • Voeten: Groot, en ovaal met beharing tussen de tenen. Donkere nagels.
 • Beharing: Kort en dicht op het hoofd, de voorsnuit, de voorzijde van (midden)voeten, en voor en achter het spronggewricht. Op het lichaam en op de hals lang(er), dicht, recht of licht gegolfd. Overvloedige onderwol. Aan de hals vormt de beharing een volle kraag. Op de dijen overvloedig haar, evenals op de staart.
 • Schofthoogte: Reu: 65 - 70 cm, Teef: 60 - 65 cm

Aard

 • Beheerst
 • Gehard
 • Intelligent
 • Vriendelijk
 • Goed geheugen
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.