Tibetaanse MastiffRasgroep

Pinschers en Schnauzers, Molossers, Zwitserse Sennenhonden

Tibetaanse Mastiff

Beschrijving

De Tibetaanse Mastiff werd vroeger gebruikt om dorpen te verdedigen tegen plunderaars en roofdieren. Het ras komt oorspronkelijk uit Centraal Azie en is waarschijnlijk een van de oudste rassen afkomstig uit het Oosten. De Tibetaanse Mastiff is waarschijnlijk de voorvader van vele berghonden en andere europese doggensoorten. Net als de andere Mastiffs stamt dit ras van de Molossers af. Het is een uitstekende waakhond, die goedaardig is tenzij hij wordt uitgedaagd. Het karakter van dit ras moet u aanspreken, want het zijn bijzondere honden. Ze hebben een ijzersterk geheugen, en een hele eigen wil. Door hun karakter zijn zij niet gemakkelijk op te voeden. Hou hier dus rekening mee wanneer u aanschaf overweegt.

Activiteit

Vereist regelmatige lichaamsbeweging en inspanning. Hou er rekening mee dat dit ras laat volwassen wordt.

Verschijning

 • Algemeen: De Tibetaanse Mastiff oogt krachtig met zwaar bone zonder grof te zijn. Hij is gereserveerd tegenover vreemden. De Tibetaan heeft een zachtaardige uitdrukking. Het is een rustige en beschouwende hond. Het lichaam is kort met een tamelijk brede en diepe borst. Het borstbeen reikt tot onder de ellenbogen. Het lichaam is iets langer dan de schofthoogte. De rug is breed en recht. Buik licht opgetrokken. De benen zijn tamelijk lang met zwaar bot. De hals is sterk, gebogen en goed gespierd.
 • Kleur: Zwart met bruin, zwart, grijs en grijs met bruin of goudkleurig. Minimale witte aftekeningen op de voeten acceptabel.
 • Hoofd en schedel: Brede en massieve schedel. Snuit is gladbehaard. Typische doggensnuit. De stop is duidelijk aangegeven. Tamelijk brede snuit, goed opgevuld en vierkant van alle hoeken uit gezien. Brede, goed gepigmenteerde neus met wijde neusgaten. Zeer expressieve ogen, middelgroot en goed uit elkaar geplaatst, ovaal en ietsje schuin. Elke schakering bruin qua kleur. De oren zijn middelgroot en driehoekig, laag aangezet en hangend. De oren zijn bedekt met fijn en zacht haar. Schaargebit. Krachtige kaken.
 • Staart: Hoog aangezet en naar een kant over de rug gekruld. De staart is zeer dik en vol behaard.
 • Voeten: Glad, groot, sterk en compact.
 • Beharing: Lang, recht haar met dikke en zware ondervacht. Overigens hebben de reuen aanzienlijk meer vacht dan de teven. Goed behaarde staart en flinke broek.
 • Schofthoogte: Reu: minimaal 66 cm, Teef: minimaal 61 cm.

Aard

 • Uitstekende waakhond
 • Goed geheugen
 • Betrouwbaar
 • Rustig
 • Aanhankelijk
 • Kan blafferig zijn
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.