WhippetRasgroep

Windhonden

Whippet

Beschrijving

Het ontstaan van de Whippet is niet geheel duidelijk. Enerzijds wordt gedacht aan een kruising tussen de Greyhound en Terrier, anderzijds wordt gedacht aan een afstamming van de Faraohond die naar Engeland meekwam tijdens de Romeinse invasie. Een verwantschap met de Greyhound lijkt het meest waarschijnlijk. In 1897 werd het ras op de Crufts tentoongesteld en in 1904 werd het ras door de British Kennel Club erkend. De Whippet werd ontwikkeld door de mijnwerkers in het Noorden van Engeland, die gegrepen waren door de hondenrennen maar voor wie de Greyhounds te groot waren (en derhalve te duur). Zo is het kleinere ras ontstaan waarvan de snelheid ongelooflijk is. Ondanks hun elegante uiterlijk zijn Whippets keiharde honden.

Activiteit

De Whippet heeft zeer veel lichaamsbeweging nodig en kan snelheden van 55-65 km per uur bereiken. Hij heeft een sterk jachtinstinct en kan opeens achter bewegende dingen en dieren aanrennen.

Verschijning

 • Algemeen: De Whippet oogt uitzonderlijk gespierd en sierlijk. Harmonisch omlijnd en krachtig gangwerk. De hond moet duidelijk voor snelheid gebouwd zijn. Het lichaam is lang met zeer diepe borst. Goed gewelfde ribben. Duidelijk gebogen lendenen en opgetrokken buik. Lange en sterke benen. Lange en gespierde hals.
 • Kleur: Ieder kleur of combinatie toegestaan.
 • Hoofd en schedel: Lange schedel en snuit met lichte stop. Van boven is de schedel vlak, en versmalt naar de snuit toe. vrij breed tusen de ogen. Krachtige kaken en goed gevormd. Zwarte neus. De ogen zijn helder met levendige uitdrukking. Dunne roze-oren. Schaargebit.
 • Staart: Lang, in rust tussen de benen gedragen. In actie licht gebogen, maar nooit boven de rug gedragen.
 • Voeten: Kort en sterk. Tenen goed gescheiden. Kootjes sterk gebogen. Voetzolen dik en sterk.
 • Beharing: Fijn, kort en dicht.
 • Schofthoogte: reuen max. 51 cm en voor teven max 47 cm

Aard

 • Aanhankelijk
 • Lief voor kinderen
 • Vriendelijk
 • Sterk jachtinstinct
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.