Yorkshire TerrierRasgroep

Terriers

Yorkshire Terrier

Beschrijving

De Yorkshire Terriër is in de tweede helft van de 19e eeuw in Leeds ontstaan. Het is niet precies duidelijk hoe dit ras ontstaan is. Haast wel zeker is dat de Clydesdale Terriër (Paisley Terriër) een van de voorvaders is. Deze Terriër, die niet meer bestaat, leek op de Sky Terriër met kleuren die veel overeenkomen met de kleuren van de Yorkshire Terriër .Waarschijnlijk voert dit ras ook bloed van onder meer de Sky Terriër, de Manchester Terriër, de Brokenhaired Schotch Terriër, de Maltezer en de Dandie Dinmont Terriër. Door menigeen wordt aangenomen dat de Maltezer verantwoordelijk is voor de lange zijdenachtige vacht maar dat wordt door andere weer in twijfel getrokken daar de Brokenhaired Schotch Terriër de voorvader is van menig langharig Engels ras. Oorspronkelijk deed dit ras dienst als rattenvanger. Overigens was deYorkshire Terriër vroeger groter en zwaarder dan nu. Als eerste echte stamvader van de hedendaagse Yorkshire Terriër wordt gezien de in 1865 geboren "Huddersfield Ben" Tegen het einde van de 19e eeuw maakte men van de Yorkshire Terriër door strenge selecties tijdens de fok een zuiver dwergras. De vacht heeft veel verzorging nodig, zeker wanneer u dit ras wilt gaan uitbrengen op hondenshows.

Activiteit

De Yorkshire Terrier kan enorm goed bewegen, maar past zich ook gemakkelijk aan wat minder beweging aan.

Verschijning

 • · Algemeen: De Yorkshire Terriër is een compact hondje, fraai van vorm en met fiere houding. Het lichaam moet er goed geproportioneerd en krachtig uitzien, ondanks zijn kleine formaat. Het lichaam is kort. De rug is recht en sterk. De benen zijn volkomen recht met stevig bot.
 • Kleur: Van achterhoofd tot staartaanzet donker-staalblauw van kleur, verder goudbruin (Tan)
 • Hoofd en schedel: Het hoofd is vrij klein met vlakke schedel. De schedel vrij smal en mag niet te zwaar of rond zijn. De oren zijn klein en V-vormig, geheel staand gedragen en niet te ver uit elkaar geplaatst De ogen zijn middelmatig groot en donker, ze moeten zo in het hoofd geplaatst zijn dat ze recht vooruit kijken en hebben een intelligente uitdrukking. De snuit niet te lang met perfect schaargebit.
 • Staart: De staart wordt iets hoger dan de ruglijn gedragen.
 • Voeten: Zo rond mogelijk, met zwarte nagels.
 • Beharing: Lang, volkomen recht, glanzend en zijdeachtig. Op het hoofd is de beharing lang met volle gouden tan-kleur, dat niet vermengd mag zijn met andere kleuren en niet verder mag reiken dan het achterhoofd. Het haar op de borst is van een rijke kleur tan, de voorbenen zijn tot de ellenbogen en de achterbenen tot aan de knieen goed bedekt met rijk tan haar wat aan de wortels donker is dan aan de punten.
 • Gewicht: tot 3.1 kg.

Aard

 • Moedig
 • Schrander
 • Sportief
 • Levendig
 • Aanhankelijk
 • Kan goed omgaan met andere (huis)dieren
 • Waaks
Nieuwsbrief Doggy.net

De nieuwsbrief is onlangs compleet vernieuwd (bekijk hier de laatste nieuwsbrieven). Via de nieuwsbrief houden we je o.a. op de hoogte van de laatst toegevoegde puppy's, Doggynet nieuws, kortingsacties en tips. Meld je snel en eenvoudig aan door op de knop 'Schrijf je in' te klikken.

Schrijf je in
Over Doggy.net

Doggy.net bemiddelt bij de verkoop van puppy’s en honden uit een goed nest! Wij doen ons uiterste best om alleen advertenties van serieuze en geregistreerde kennels te plaatsen. Daardoor kunt u in goed vertrouwen de beste keuze maken voor een gezonde en sociale viervoetige vriend die aan alle eisen voldoet. Zo leveren we samen een bijdrage aan betere fok- en leefomstandigheden van gezonde puppy’s.